Franse voetbalclub Paris Saint-Germain plant eigen cryptocurrency

//Franse voetbalclub Paris Saint-Germain plant eigen cryptocurrency

Franse voetbalclub Paris Saint-Germain plant eigen cryptocurrency

Een van Frankrijk’s meest populaire voetbal teams, Paris Saint-Germain (PSG) liet weten dat het zijn eigen cryptocurrency zal gaan uitbrengen. De club zal haar token ontwikkelen in samenwerking met hun “officiële cryptocurrency partner” Socios.com, onderdeel van het sport blockchain bedrijf chiliZ. Het plan is om uiteindelijk de eerste Fan Token Offering uit te voeren voor de PSG fanbase.

De PSG token zal uitgebracht worden op het Socios platform en zal verhandeld kunnen worden tegen de chiliZ token ($CHZ). Het gebruik van de token is bedoeld om engagement onder de fans te verhogen en om meer transparantie te verkrijgen bij de stemprocessen. Hiermee kunnen fans stemmen op cosmetische vraagstukken zoals team-shirts of exclusieve items of ervaringen verkrijgen.

chiliZ CEO Alexandre Dreyfus liet weten dat het hierbij dus gaat om een gelimiteerd token mechanisme: Het gebruik van de token blijft alleen bij fan gebruik wordt niet toegepast op de verdere bedrijfsstructuur.

PSG is ondertussen een meerjarig contract aangegaan met Socios en hoopt de PSG token uit te brengen nog voor lente 2019. PSG’s hoofd van partnerships, Marc Armstrong voegde toe:

Paris Saint-Germain is vastbesloten volledig gebruik te maken van de mogelijkheden van cryptocurrencies. Deze revolutionaire technologie zal een grote impact hebben op zowel de toekomstige strategie van de club en de manier waarop wij kunnen omgaan met onze fans

PSG is niet de eerste club die de mogelijkheden van blockchain verkend. Zeven grote clubs binnen de VK’s Premier League hebben vorige maand een deal getekend met online investerings firm eToro. Hierbij willen de clubs sponsor betalingen in Bitcoin uitvoeren.  

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-13T05:18:12+00:00september 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie