Frankrijk voert visa in voor veiligere Intial Coin Offerings

//Frankrijk voert visa in voor veiligere Intial Coin Offerings

Frankrijk voert visa in voor veiligere Intial Coin Offerings

De Franse autoriteit financiële markten (AMF) heeft een nieuw middel ingezet om Iniatial Coin Offerings (ICO) veiliger te maken. Het heeft een zogenaamd visa voor ICO’s gelanceerd waarmee nieuwe cryptovaluta hun bedrijfsplan voorleggen aan de Fransen in ruil voor dit keurmerk. Het visa is niet verplicht maar dient om investeerders in crypto’s meer garanties te geven meldt CCN. 

De crypto start-up moet uiteraard aan een aantal eisen voldoen voordat het de goedkeuring krijgt van de Franse autoriteiten. Zo moet het duidelijk zijn wat er met het opgehaalde geld van de ICO gaat gebeuren en wat voor rechten je hebt als je de munt koopt. Ook moet in de zogenoemde whitepaper – in essentie een bedrijfsplan – duidelijk worden bij welke rechtbank eventuele conflicten kunnen worden uitgevochten. Legitieme digitale valuta hebben daardoor een sterkere positie bij klassieke financiële instellingen zoals banken. Die zijn over het algemeen angstig als het gaat om cryptovaluta door de onzekerheid die het met zich meebrengt. Ook het aantal scams die investeerders soms miljoenen euro’s hebben gekost zorgen voor een wantrouwende houding.

Frankrijk, cryptoland

Tegelijkertijd is dit plan bedoeld om meer cryptobedrijven naar Frankrijk te lokken alleen in het land gevestigde bedrijven kunnen dit visa aanvragen. De regering van Emmanuel Macron is heel actief bezig met het reguleren van crypto’s en blockchain. Niet om het zoals in sommige landen te verbieden maar juist in goede banen te leiden. Daarvoor is het veel in gesprek met mensen uit de industrie. Dit nieuwe plan is het laatste resultaat van een door de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire opgezette taskforce. Aangevoerd door Jean-Pierre Landau de man met de bijnaam Monsieur Bitcoin en een voormalig medewerker van de centrale bank. Eerder zorgde deze taskforce er al voor dat de belasting op digitale munten naar 19% verlaagd. Deze kon hiervoor wel eens zo hoog uitvallen als 45%.

Afbeelding: QuoteInspector (CC BY 2.0), via Flickr

Bron Degeldpers

By |2018-09-19T13:11:36+00:00september 19th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie