Fondsgigant Fidelity had op 8 september een WebEx-vergadering met de U.S. Securities and Exchange Commission om aan te dringen op goedkeuring van zijn Bitcoin exchange traded fund, volgens een recente indiening.

Naast de leidinggevenden van Fidelity was ook Kyle Murray, vice-president van de in Chicago gevestigde futuresbeurs CBOE, aanwezig.

In de presentatie voeren zij verschillende redenen aan waarom het product moet worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Zij wijzen op het feit dat de Bitcoin-markt volwassen is geworden, waarbij zij het aanzienlijke handelsvolume en de grote liquiditeit aanprijzen.

Ze noemen ook dat zowel Canadese als Europese exchange-traded funds en exchange-traded producten.

Fidelity zegt dat beleggers zullen profiteren van de mogelijkheid om via ETP’s een directe blootstelling aan Bitcoin te hebben.

Hoewel sommige analisten geloven dat de SEC misschien meer geneigd is om in eerste instantie een op futures gebaseerde ETF goed te keuren, zegt de presentatie dat het niet noodzakelijkerwijs een tussenstap hoeft te zijn.

Bitvavo

De beleggingsfondsengigant benadrukte ook zijn langdurige betrokkenheid bij Bitcoin. Fidelity begon helemaal terug in 2014 met het verkennen van de grootste cryptocurrency, aanzienlijk sneller dan andere Wall Street-giganten.

In maart diende FD Funds Management, een dochteronderneming van het in Boston gevestigde bedrijf, een aanvraag in om een Bitcoin ETF te lanceren genaamd de Wise Origin Bitcoin Trust.

Zoals eerder gemeld, zei SEC-voorzitter Gary Gensler dat hij ernaar uitkeek om zijn commissie een heleboel hangende aanvragen te laten beoordelen:

“Ik kijk uit naar wat het personeel over deze aanvragen zegt”.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.