De Canadese toezichthouders hebben het bedrijf toestemming gegeven om een bitcoin bewaar- en handelsplatform te lanceren dat zich richt op institutionele beleggers.

  • Fidelity heeft van de Canadese toezichthouders toestemming gekregen om de eerste bitcoin custodian van het land te worden.
  • De stap maakt de weg vrij voor meer Canadese instellingen om in bitcoin te beleggen, waaronder pensioenfondsen, portefeuille beheerders, beleggingsfondsen en ETF’s.
  • Fidelity gaat zijn dienst lanceren in de vorm van een bitcoin handels- en bewaarplatform voor institutionele beleggers.

Fidelity Canada heeft van de toezichthouders groen licht gekregen om als eerste bitcoin bewaarder van het land te fungeren, meldt The Globe and Mail. De Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) keurde Fidelity goed om een nieuw bitcoin handels- en bewaarplatform te lanceren dat zich richt op instellingen zoals pensioenfondsen, portefeuille beheerders, beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s) die directe blootstelling aan BTC zoeken.

Begin direct! Maak een account

“De vraag naar beleggen in digitale activa neemt aanzienlijk toe en institutionele beleggers zijn op zoek geweest naar een gereguleerd dealer platform om toegang te krijgen tot deze activa klasse,” zei Scott Mackenzie, president van Fidelity Clearing Canada, volgens het rapport.

Veel van de bitcoin fondsen die in Canada operationeel zijn, maken momenteel gebruik van in de VS gevestigde bewaarders. Door een optie naar de lokale markt te brengen, zou de stap van Fidelity de ervaring kunnen vergemakkelijken en de weg vrijmaken voor meer institutionele beleggers om BTC rechtstreeks te kopen.

“Fidelity Clearing Canada levert diensten aan meer dan 100 beleggingsmaatschappijen in Canada,” volgens het rapport. “Samen, met Fidelity Investments Canada ULC, vertegenwoordigen ze meer dan $222-miljard aan activa onder administratie en beheer vanaf 30 juni.”

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De lancering van het nieuwe platform zal de eerste stap in Bitcoin betekenen voor Fidelity Canada. Fidelity Investments Inc. lanceerde echter in 2018 een soortgelijk product in de VS, Fidelity Digital Assets, dat sindsdien institutionele beleggers bitcoin bewaring en handels uitvoeringsdiensten biedt.

“Mr. Mackenzie zegt dat de Amerikaanse lancering van het bedrijf Fidelity Canada een startbaan van vier jaar gaf in het snel kunnen opzetten van diensten in de cryptocurrency-markt,” volgens het rapport.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.