Craig Wright heeft Amerikaanse auteursrecht registraties ingediend voor het Bitcoin (BTC) white paper geschreven door Satoshi Nakamoto.

Gerechtelijke documenten tonen aan dat het U.S. Copyright Office registraties heeft met Wright als de auteur van het white paper evenals de meeste originele code die is gebruikt om Bitcoin te bouwen.

De Australische ondernemer beweert al lang dat hij de cryptocurrency blueprint onder het pseudoniem heeft geschreven.

Een persbericht van 21 mei beweert dat Amerikaanse functionarissen de bevestiging hebben gekregen dat Wright inderdaad Satoshi Nakamoto is, maar het nieuws is door sommige crypto-commentatoren met scepsis ontvangen.

Jerry Brito, uitvoerend directeur van de non-profit organisatie Coin Center, tweette:

“Het registreren van een copyright is slechts het indienen van een formulier. Het auteursrechtenbureau onderzoekt de geldigheid van de claim niet; ze registreren het gewoon. Helaas is er geen officiële manier om een ​​registratie aan te vechten. Als er concurrerende claims zijn, registreert het Office ze allemaal. “

Volgens het nieuwsbericht maakt Wright stappen om zichzelf te vestigen als de maker van Bitcoin “nadat hij teleurgesteld was toen hij zag dat zijn oorspronkelijke Bitcoin-ontwerp verbasterd was door protocol ontwikkelaars groepen.”

Er wordt aangenomen dat Wright van plan is om de auteursrechtregistraties toe te wijzen aan de Bitcoin Association.

De zakenman is momenteel de belangrijkste wetenschapper bij een startup die bekend staat als nChain. De ondernemer staat bekend om het aantrekken van controverse waardoor grote crypto platforms onlangs bitcoin sv (BSV) de fork van Bitcoin Cash (BCH) zijn gaan boycotten.