Facebook ontkent samenwerking met Stellar omtrent eigen cryptocurrency

//Facebook ontkent samenwerking met Stellar omtrent eigen cryptocurrency

Facebook ontkent samenwerking met Stellar omtrent eigen cryptocurrency

Het is weer even geleden dat Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, aankondigde dat het bedrijf blockchain en cryptocurrency onder de loep neemt. Tot nu toe is het redelijk stil geweest omtrent de ontwikkelingen daarin. De laatste ontwikkelingen geven ons echter een tipje van de sluier.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Facebook’s blockchain afdeling in gesprek is met Stellar omtrent de toepassing van ‘distributed ledger technology’ (DLT) voor een betalingssysteem.

Volgens anonieme bronnen voeren de twee bedrijven gesprekken over het creëren van Facebook’s eigen cryptocurrency, een aanpak die lijkt op die van de chat app Kik. Kik heeft haar eigen cryptocurrency op het blockchain netwerk van Stellar.

Een nieuwsbericht van Cheddar, dat gisteren later op de dag naar buiten kwam, suggereert dat Facebook de samenwerking met Stellar ontkent. Een werknemer van Facebook liet in het bericht van Cheddar weten dat Facebook geen gesprekken met Stellar voert en ook niet van plan is om op het platform van Stellar een toepassing te ontwikkelen.

Stellar heeft wel bevestigde samenwerkingen met IBM en Stronghold en kondigde recent een nieuw stablecoin project aan genaamd Stronghold USD dat draait op de Stellar blockchain. De Strondhold USD token zal gebruikt worden voor internationale betalingen. Doordat de Stronghold USD token ook een fiat-koppeling kent, zal het niet alleen dienen als betaalmiddel, maar zal het ook onder regelgeving vallen van de Amerikaanse overheid.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-12T06:17:08+00:00augustus 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie