Kort geleden is het selfie NFT project op het OpenSea platform viral gegaan. Meta het moederbedrijf van Facebook en Instagram kan hierop niet achterblijven en wil het mogelijk maken voor gebruikers om hun eigen NFT te kunnen creëren.

Eigenaars van NFT’s zullen hun kostbare kunstwerken als profielfoto’s kunnen laten zien. Ook Twitter kondigde vorig jaar september een soortgelijke optie aan.

Bovendien werkt Meta ook aan een eigen NFT-marktplaats die het mogelijk zal maken om verzamelobjecten te kopen en verkopen. Meta zal moeten concurreren met bedrijven zoals OpenSea en Coinbase.

Met een kanttekening moeten er wel gezegd worden dat Meta’s NFT inspanningen nog in de kinderschoenen staan, wat betekent dat de bovengenoemde functies waarschijnlijk niet op korte termijn gelanceerd zullen worden.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

OpenSea, de grootste NFT-marktplaats, bereikte onlangs een waardering van $ 13,3 miljard na een duizelingwekkende groei in 2021. Er is echter geen tekort aan concurrenten die een stuk van de lucratieve markt willen, waarvan de waarde nu is opgelopen tot $40 miljard. Coinbase’s nog te lanceren marktplaats wordt gezien als de belangrijkste bedreiging voor OpenSea, maar het moet ook concurreren met FTX NFT’s, Rarible en andere platforms.

De stap van Facebook in NFT’s was zo goed als verwacht. Het bedrijf ging helemaal in op zijn “metaverse” plannen door begin november het roer om te gooien en de naamswijziging Meta aan het nemen met het bijbehorende infinity logo.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.