Bitcoin heeft sinds begin 2018 zijn hoogste prijs bereikt, terwijl de koopwaanzin voortduurt.

Bitcoin heeft zojuist zijn hoogste prijs sinds 8 januari 2018 bereikt en klopt op de deur van $ 16.000 terwijl FOMO de markten opnieuw vastgrijpt.

In een opwaartse beweging die de afgelopen 24 uur meer dan 12% heeft toegevoegd, bereikten de Bitcoin prijzen hun hoogste niveaus gedurende 33 maanden en bereikten $ 15.980 tijdens de vroege handel in Azië vandaag, 6 november, volgens Tradingview.com.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Het $ 16K niveau kan weerstand vormen, aangezien er begin januari 2018 twee wekelijkse sluitingen waren op $ 16.100, dus als de kaars van deze week deze niveaus kan vasthouden, zou er een push hoger kunnen komen naar dat ongrijpbare hoogste punt ooit. Grafiek patronen doen momenteel denken aan die van eind november 2017, toen BTC in slechts drie weken tijd snel van $ 7K naar boven $ 16K duwde.

Analisten hebben opgemerkt dat de prijs van Bitcoin nu 80% van zijn hoogste punt ooit is geweest, het dichtst bij volledig herstel, dat historisch gezien gemiddeld slechts 12 dagen heeft geduurd van deze niveaus naar ATH.

Aan de andere kant kunnen traders hier wat winst gaan maken, wat kan resulteren in een terugval.

De ‘Fear and Greed Index’ wordt momenteel naar de zone van ‘extreme hebzucht’ gebracht op 90. De laatste keer dat het zo hoog was, was in juni 2019 toen het 92 bereikte toen Bitcoin zijn hoogste prijs voor dat jaar op iets minder dan $ 14 bereikte. K.

Ervaren investeerders zoals miljardair, voormalig hedgefondsmanager Mike Novogratz, raadden in een recente tweet af op emotie gebaseerde verkopen.

“Het moeilijkste wat je kunt doen in een bullmarkt, is zitten. Mijn vriend Paul Jones noemt het de ‘pijn van de winst’. Dit is een $ BTC bullmarkt. Het is jouw taak om op je handen te gaan zitten en je telefoon op slot te doen. “
De resultaten van de Amerikaanse verkiezingen waren mogelijk de katalysator voor de rally van deze week, nu Joe Biden zijn voorsprong op Donald Trump uitbreidt terwijl de telling bijna afgerond is. Op het moment van de pers leidde Biden met 264 tegen 214 in de race naar 270 met nog maar vijf staten te gaan. Square heeft ook zojuist recordbrekende inkomsten en winst uit Bitcoin verkopen op zijn Cash-app gemeld.

Klik hier voor meer Bitcoin nieuws.

De Bitcoin prijs in euro: