De onlangs gehackte cryptocurrency exchange Cryptopia afkomstig uit Nieuw-Zeeland heeft David Ruscoe en Russell Moore van Grant Thornton als curators aangesteld. Het nieuws werd onthuld in een officiële Grant Thornton aankondiging op 15 mei.

Grant Thornton Nieuw-Zeeland (NZ) is het lokale netwerk van Grant Thornton International – een belangrijk professioneel diensten netwerk van onafhankelijke accountants- en advieskantoren.

Zoals Cointelegraph medio januari van dit jaar heeft gemeld, onthulde Cryptopia dat het doelwit was van een inbreuk op de beveiliging resulterend in aanzienlijke verliezen, waarbij de aanval twee weken na de eerste detectie bleef voortduren totdat de exchange erin slaagde de controle over zijn wallets terug te krijgen. .

Volgens Grant Thornton NZ heeft Cryptopia besloten om in liquidatie te gaan, omdat het bedrijf niet in staat is geweest om de onderneming weer winstgevend te maken, ondanks de gemelde inspanningen van het management om de kosten te verlagen. De beslissing werd geacht ‘in het beste belang van klanten, personeel en andere belanghebbenden’ te zijn, aldus de aankondiging.

De vereffenaars gaan naar verluidt een onderzoek uitvoeren en zich richten op het veiligstellen van activa ten behoeve van belanghebbenden, waarbij alle handelsdiensten op het platform worden opgeschort. In een verklaring schetste David Ruscoe:

“We realiseren ons dat de klanten van Cryptopia deze kwestie zo snel mogelijk willen oplossen. We zullen een grondig onderzoek uitvoeren, in samenwerking met verschillende belanghebbenden, waaronder management en aandeelhouders, om de oplossing te vinden die in het belang is van klanten en belanghebbenden. “

Ruscoe voegde eraan toe dat, gezien de complexiteit van de zaak, Grant Thornton NZ verwacht dat het onderzoek “maanden in plaats van weken gaat duren.” De vereffenaars zouden samenwerken met onafhankelijke experts en de relevante autoriteiten om de verplichtingen van het bedrijf te bepalen.

Grant Thornton NZ zal volgende week een eerste rapport publiceren op de website van het kantoor in New Zealand Companies Office.

Zoals gemeld in januari, had Cryptopia aanvankelijk gebruikers laten weten dat het ongepland onderhoud onderging, waarbij verschillende updates werden uitgegeven voordat het faillisement officieel werd gemeld.

Een analyse van blockchain-infrastructuurbedrijf Elementus schatte in februari dat tijdens de aanval maar liefst $ 16 miljoen aan ethereum (ETH) en ERC-20 tokens was overgeheveld van het platform – waarvan $ 3,2 miljoen later werd getraceerd in liquidaties op beurzen zoals Etherdelta , Binance en Bitbox.

Eerder deze maand was de belangrijkste crypto exchange Binance het doelwit van een grote hack die resulteerde in de diefstal van ongeveer 7.070 bitcoin (BTC) uit de hot wallets van de exchange – ter waarde van meer dan $ 40 miljoen op dat moment.