Europese waakhond onderzoekt of ICO’s gereguleerd moeten worden

//Europese waakhond onderzoekt of ICO’s gereguleerd moeten worden

Europese waakhond onderzoekt of ICO’s gereguleerd moeten worden

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) liet deze week weten dat het onderzoekt of Initial Coin Offerings (ICO’s) gereguleerd moeten worden. Hierbij kijkt het een beetje af bij buren aan de andere kant van de oceaan, de VS. Dit blijkt uit berichtgeving van persbureau Reuters.

Al langer zijn er geluiden dat ICO’s gereguleerd moeten worden, omdat er flink op los wordt gefraudeerd met deze financieringsmethode. Uit een onderzoek dat in juli van dit jaar werd gepubliceerd, bleek dat er bij zo’n 80% van de ICO’s gefraudeerd werd. Ja je leest het goed: 80%.

Voorzitter van ESMA Steven Maijoor, onder andere oud-voorzitter van de AFM, zei dat hij aan het onderzoeken was of ICO’s te reguleren zijn met de wetgeving die er nu al is. Ook wordt er gekeken hoe ICO’s de concurrentie be├»nvloeden in de markt waar kapitaal wordt opgehaald. De ESMA gaf aan met de toezichthouders van de individuele landen elke ICO apart te gaan bekijken.

Rapport ESMA

Aan het einde van het jaar moet er volgens de ESMA een rapport gaan komen. Waarschijnlijk wordt hierin ook duidelijk wat er moet gaan gebeuren met ICO’s die niet in aanmerking komen om op de ‘normale’ manier te worden gereguleerd. Maijoor gaf ook aan dat het lastig is om te bepalen hoe levensvatbaar ICO’s zijn en wat de voordelen zijn ten opzichte van traditionele manieren van geld ophalen.

ESMA gaf aan af te kijken bij z’n broer in de VS, de Securities and Exchange Commission (SEC). De baas daarvan, Jay Clayton, gaf eerder al aan geen uitzonderingen te maken voor crytpo’s als het gaat om wetgeving. Dit geldt ook voor ICO’s.

Afbeelding: Irinawave (CC BY-SA 4.0), from Wikimedia Commons

Bron Degeldpers

By |2018-10-13T07:14:32+00:00oktober 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie