De Europese markt voor fondsenwerving via decentrale financiering (DeFi) is dit jaar opgebloeid, terwijl aan de overkant van de sloot wetgevers de industrie hard willen aanpakken.

Onderzoek door Dove Metrics heeft zich verdiept in de Europese DeFi-scene en onthuld dat de zaken er nog steeds gezond uitzien, ondanks de terugval van de markt en de toegenomen regelgevende druk.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Een rapport van 27 juli merkte op dat 56 Europese DeFi teams $282 miljoen aan fondsen hebben opgehaald, wat ongeveer 20% van het wereldwijde totaal in DeFi fondsenwerving vertegenwoordigt. Het voegde eraan toe dat de Stasis Euro-gesteunde stablecoin, EURS, ook aan momentum heeft gewonnen dit jaar met een verdubbeling van het aanbod in de afgelopen twee maanden tot 88,6 miljoen vandaag (ter waarde van ongeveer $105 miljoen).

“Nu probeert Europa zich te positioneren als een cryptohub, geleid door succesverhalen als Argent, Aave, Centrifuge en Nexus Mutual.”

Investeringen stromen naar DeFi startups

Onder verwijzing naar voorbeelden van Europese crypto en blockchain startups, onthulde het onderzoek dat het Verenigd Koninkrijk de leiding heeft bij fondsenwerving met 45% van het Europese totaal in de eerste helft van het jaar.

Opmerkelijke financieringsrondes tot nu toe dit jaar omvatten synthetisch handelsplatform Beyond Finance dat in maart $ 7,5 miljoen ophaalde. Het in Londen gevestigde DeFi-platform Gro sloot eind maart een startronde van $7,1 miljoen af, geleid door durfkapitaalgiganten Galaxy Digital en Framework Ventures.

Zoals eerder gerapporteerd, heeft Element Finance in april $ 4,4 miljoen opgehaald met als doel vastrentende liquiditeit naar DeFi te brengen. Liquity haalde $6 miljoen op in Serie A-financiering om alternatieve gedecentraliseerde leenmechanismen aan te bieden. Het LQTY token steeg met 900% toen het protocol in april op het mainnet werd gelanceerd.

Het rapport voegde eraan toe dat infrastructuur zoals liquiditeitslagen en ‘real-world assets bridges’ goed waren voor 58% van de totale Europese financiering die werd ontvangen. Lenen en uitlenen en handelsgerelateerde ondernemingen kwamen op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 12% en 9,7%.

Vier landen waren goed voor meer dan 75% van het totale aantal Europese DeFi fondsen – het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, en Zwitserland.

Bitvavo

Ondertussen, in de VS

De duimschroeven worden aangedraaid in de VS met DeFi en stablecoins die hoog op de agenda komen van financiële wetgevers. Amerikaanse senatoren zoals Elizabeth Warren schuimen de mond vol met hun eisen om de sector hard aan te pakken.

Tijdens een hoorzitting op 27 juli van de Senaatscommissie voor het Bankwezen bleef de Democratische senator digitale activa hekelen door te verklaren dat “naarmate de cryptomarkt groeit, ook de risico’s voor onze financiële stabiliteit en onze economie toenemen”.

Ze voegde eraan toe dat het beter zou zijn om het Amerikaanse financiële systeem over te laten aan de grillen van gigantische bankiers dan een “schimmige, gezichtsloze groep van supercoders en miners.”

Ondertussen heeft minister van Financiën Janet Yellen dinsdag een vergadering achter gesloten deuren met financiële wetgevers bijgewoond om onder andere de reserves van Tether te bespreken.

Het heeft Europa echter niet ontbroken aan regelgevende druk, met het voorstel van een wet die cryptotransacties transparant en traceerbaar zou maken op 20 juli.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.