Crypto exchange eToro heeft een verklaring vrijgegeven waarin wordt aangegeven dat het de ondersteuning voor Cardano (ADA) en TRON (TRX) posities beperkt en het staken voor zijn Amerikaanse klanten stopzet.

Vanaf 26 december 2021 zullen Amerikaanse gebruikers op het eToro platform geen nieuwe posities meer kunnen openen op ADA of TRX, en staking voor beide activa is ingesteld om te stoppen tegen 31 december 2021. De plannen werden openbaar gemaakt op 23 november 2021.

Gebruikers zullen nog steeds in staat zijn om hun posities te sluiten wanneer zij dat willen voor een deadline in 2022 en USD ontvangen wanneer zij ADA en TRX verkopen. De laatste staking reward gaat naar gebruikers op 15 jan 2022. eToro is op zoek om het mogelijk te maken in het begin van 2022 voor gebruikers om hun ADA en TRX te verplaatsen naar de eToro Money Wallet.

De reden voor deze acties van de exchange is het voortdurend veranderende regelgevende landschap.

Begin direct! Maak een account

Hoskinson vlakt eToro’s effect op ADA uit

Cardano mede-oprichter Charles Hoskinson bagatelliseerde de acties van eToro, zeggende dat het geen alarm moet veroorzaken onder beleggers door de verspreiding van desinformatie. Hij nam specifiek de Twitter om te zeggen dat eToro’s aankondiging niet van groot belang is, omdat ADA niet daadwerkelijk van de beurs werd gehaald op eToro. Hij benadrukte dat er geen liquiditeitsproblemen zijn met ADA, maar sprak enige teleurstelling uit over het feit dat eToro Cardano geen waarschuwing had gegeven.

Op dezelfde dag noteerde een andere grote beurs Bitstamp, die groter is dan eToro qua handelsvolume, ADA voor zijn Amerikaanse klanten. Bitstamp doet $500M aan volume per dag, terwijl eToro $67M doet.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De cijfers van ADA en TRX na de aankondiging

ADA staat nog steeds in de top-6 cryptocurrencies, met een marktkapitalisatie van bijna $53B, een circulerende voorraad van ongeveer 32 miljoen munten. Hoe dan ook, ADA zag een daling van 8% in de afgelopen 24 uur na het eToro nieuws. ADA’s prijs is $ 1,64 op het moment van drukken, met een hoogtepunt van $ 3,10 in september. ADA is genoteerd op de meeste grote beurzen, waaronder Binance, Upbit, Huobi Global, OKEx, Kraken, en KuCoin.

De TRON Foundation zit achter de ontwikkeling van de TRON blockchain en de bijbehorende cryptocurrency, TRX. TRON is gericht op het creëren van een gedecentraliseerd internet. Het TRX token is genoteerd op Binance, Kraken, Poloniex, OKEx, Kucoin, en FTX.

Het maakt gebruik van de proof-of-stake consensus methode en informatie over het staken van TRX kan hier gevonden worden in dit BeInCrypto stuk. TRX heeft een deflatoire status, met 8 miljoen verbrande TRX per dag. TRX heeft een marktkapitalisatie van $7B en heeft 71 miljard munten in omloop. De prijs van TRX was bij het ter perse gaan $0,0978, en is de laatste 24 uur met 5,4% gedaald, volgens Coingecko.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.