Ethereum wordt een asset om aan vast te houden en om aan te verdienen naarmate de prijs hoger blijft klimmen en een nieuwe piek bereikt tijdens de Aziatische handel op maandagochtend.

Ethereum-prijzen bereikten hun hoogste niveau ooit tijdens de Aziatische handelssessie van maandagochtend en kwamen net onder de $ 1.500 uit. Enkele van de grootste spelers in de branche hebben grotere prijsvoorspellingen gedaan.

Een paar uur geleden rapporteerden verschillende beurzen, waaronder Binance, hun hoogste ETH koers van ongeveer $ 1.475, maar het actief is sindsdien een beetje teruggelopen en handelde op het moment van schrijven rond $ 1.393, wat een 24 uurs winst van 7% betekent.

Ethereum kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

In de afgelopen zeven dagen is ETH 15,5% gestegen, terwijl Bitcoin zich 7% heeft teruggetrokken sinds dezelfde tijd vorige week. Op dit moment is Ethereum eindelijk losgekoppeld van zijn grote broer en wint het er zelfs aan in Satoshi termen.

$ 4 miljard ETH staked

Tegen de huidige prijzen is er nu meer dan $ 4 miljard aan ETH ingezet, voor minstens nog een jaar opgesloten in het Beacon Chain-depositocontract. Het ETH 2.0 Launchpad meldt dit als 2,82 miljoen ETH, wat bijna 2,5% van het totale aanbod is.

Dit klinkt niet veel, maar er moet worden opgemerkt dat deze ETH nu meer dan een jaar op slot zit om de nieuwe blockchain te beveiligen. Het zal pas weer toegankelijk zijn wanneer Phase 1.5 ETH 1 en ETH 2 samenvoegt.

Momenteel bedragen de inkomsten ongeveer 9,3% APY, wat voor degenen die hebben ingezet een indrukwekkend rendement is, gecombineerd met het uitgangspunt dat het actief met 140% is gestegen sinds Beacon Chain minder dan twee maanden geleden werd gelanceerd.

Staking is slechts één aspect van de vraag naar Ethereum. DeFi- en stablecoin gebruik zijn er nog een paar, en er is ook het feit dat er veel meer ontwikkelaars met Ethereum werken dan met al zijn rivalen.

Institutionele beleggers hebben dit ook opgemerkt en dat de vraag waarschijnlijk zal toenemen in 2021, wat ons leidt tot prijsvoorspellingen.

Waar volgende voor Ethereum prijzen?

Industrie expert Mike Novogratz tweette een lunchbijeenkomst met medeoprichter van Ethereum, Joseph Lubin, en voegde eraan toe dat de prijzen zouden kunnen oplopen tot $ 2.600.

Zoals gewoonlijk leidde de voorspelling echter tot de vermoeide oude tirade van crypto-tribalisme van maximalisten van een of andere vorm.

Met het huidige momentum in het voordeel van Ethereum, lijdt het geen twijfel dat het actief dit jaar hogere prijzen zal boeken, hoe hoog valt nog te bezien.

Meer crypto nieuws.