Ethereum stelt vermindering block rewards uit met een jaar

//Ethereum stelt vermindering block rewards uit met een jaar

Ethereum stelt vermindering block rewards uit met een jaar

De core developers van Ethereum (ETH) hebben tijdens een conference call op 31 augustus besloten om de “Difficulty Bomb” voor een jaar uit te stellen, door ermee akkoord te gaan dat de code voor een dergelijke wijziging wordt opgenomen in de aankomende hard fork, die Constantinople genoemd wordt.

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Ethereum Foundation is de goedkeuring van een nieuw consensus algoritme, Proof-of-Stake (PoS). Om dat algoritme te implementeren kwamen de ontwikkelaars met de “Difficulty Bomb” als oplossing; een toenemende moeilijkheidsgraad van de puzzels in het mining-algoritme, dat gebruikt wordt om miners te belonen met ETH op haar blockchain. Constantinople is ontworpen om de efficiëntie te verhogen en de transactiekosten te verlagen. Tevens moet het de overgang van een Proof-of-Work (PoW) consensus algoritme naar een PoS te vergemakkelijken.

Tijdens de conference call kwamen de ontwikkelaars van Ethereum overeen om de EIP-1234 te implementeren; een scenario waarbij de de beloning voor het minen van één block teruggebracht wordt van 3 ETH naar 2 ETH, zo valt te lezen in een post op GitHub. Dit wordt echter wel uitgesteld tot over 12 maanden. In de post staat het volgende:

De gemiddelde block-tijden nemen toe als gevolg van de Difficulty Bomb (ook wel bekend als de “ice age”) die langzaam op gang komt. Deze EIP stelt voor om de Difficulty Bomb voor ongeveer 12 maanden uit te stellen en de block rewards te verminderen tijdens de Constantinople-fork, het tweede deel van de Metropolis-fork.

Op het moment van schrijven handelt ETH rond de $287, een daling van iets minder dan 3% in de afgelopen 24 uur. De Ethereum-markt reageerde amper op het nieuws dat de Chicago Board Options Exchange (CBEO) van plan is om aan het eind van dit jaar ETH-futures te lanceren.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-04T17:03:26+00:00september 4th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie