De op één na grootste cryptocurrency gemeten in market cap sluit april af met een mooie koers.

De prijs van Ethereum is goed op weg en heeft de maand april mooi afgesloten waarbij het ruim boven de $2.800 steeg volgens gegevens van Nomics.

Ethereum is 189% gestegen sinds het begin van het jaar en meer dan 1.200% hoger dan dit punt vorig jaar.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Ethereum’s rally heeft verschillende potentiële oorzaken, waaronder gestage vooruitgang in de richting van een snellere en goedkopere Ethereum 2.0 blockchain, evenals groeiend optimisme dat de update van het netwerk in juli kan helpen om de gaskosten te verlagen en de prijs op te drijven.

Maar, het is de moeite waard om te vermelden dat er op dit moment een bullish sentiment heerst op de financiële markten.

Hoewel het vandaag lichtjes lager sloot, steeg de Dow Jones Industrial Average voor het eerst in april boven de 34.000, een bewijs van het vertrouwen van beleggers in Amerikaanse aandelen. De markten voor cryptocurrency’s tonen ook hun kracht na een stilte halverwege april.

Binance Coin is de afgelopen maand met 87% gestegen tot $630; Dogecoin is in dezelfde periode meer dan verviervoudigd in prijs; en Uniswap’s UNI governance token blijft profiteren van het verlangen naar gedecentraliseerde financiering (DeFi), waarmee handelaren tokens kunnen ruilen, rente kunnen verdienen en leningen kunnen krijgen zonder financiële tussenpersonen.

Bitvavo

Ongebruikelijk genoeg blijft Bitcoin achter in relatieve termen, wat aantoont dat de cryptomarkt steeds meer gediversifieerd is en minder afhankelijk is van BTC om de last te dragen dan het in het verleden is geweest. Bitcoin, die op 14 april een all-time high noteerde boven de $63.000, zakte tien dagen later tot onder de $50.000. Sindsdien heeft het zich hersteld met een rally van 15% in de afgelopen week.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).