In het kort:

  • EIP-1559 zou in juli van start kunnen gaan met London hard fork.
  • Vergoeding gas bullish voor de uitgifte en levering van Ethereum.
  • ETH-prijzen dalen met 2,5% tot $ 1.887.

De langverwachte gas besparende upgrade voor Ethereum zou volgens insiders uit de industrie slechts een paar maanden verwijderd kunnen zijn.

Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 is de meest besproken upgrade voor het netwerk sinds ETH 2.0 op 1 december 2020 werd gelanceerd. Het EIP pakt het slopende probleem van hoge transactiekosten aan, die het netwerk de afgelopen maanden hebben belast.

De stijging van de prijzen en een bloeiende DeFi-sector hebben een enorme vraag naar Ethereum doen ontstaan. Als gevolg hiervan zijn de gasvergoedingen omhooggeschoten naar recordniveaus. Volgens BitInfoCharts bedragen de gemiddelde transactiekosten momenteel $ 17. Deze kosten zijn deze maand echter een aantal keer gepiekt op $ 25.

EIP-1559 introduceert een mechanisme om het huidige veilingproces aan te passen dat transactieprijzen bepaalt. Dit zou tot gevolg moeten hebben dat de vergoedingen dynamisch worden aangepast, zodat gebruikers het laagste bod voor de blokken betalen.

Voorspellingen Wereldwijde oprichter en Ethereum-ontwikkelaar Ryan Berckmans heeft gesuggereerd dat de upgrade in juli kan worden gelanceerd met de ‘London’ hard fork.

Positieve effecten op Ethereum

Hoewel EIP-1559 geen directe invloed heeft op de ETH-prijzen, heeft het wel een effect op het aanbod. Het voorstel zou dynamisch vergoedingen verbranden, wat uiteindelijk de uitgifte in de loop van de tijd zou moeten verminderen wanneer het bewijs van inzet begint.

Berckmans voegde eraan toe dat er ook schaalvoordelen zullen zijn voor Layer-2-providers van de upgrade;

“Een voordeel van EIP-1559 is dat het dit jaar helpt bij het opschalen van ethereum door Arbitrum en Optimism in staat te stellen hun beveiligingstransacties op betrouwbare wijze in het volgende ethereum-blok te krijgen. Aangezien Arbitrum en Optimisme dit jaar cruciaal zijn om ethereum te schalen, is EIP-1559 dat ook. “

Eerder deze maand suggereerde hij dat de langetermijneffecten van de upgrade ETH-prijzen tot $ 20.000 zouden kunnen opleveren, omdat de verbranding van de vergoeding teruggaat naar de houders in plaats van de winst naar mijnwerkers.

Fee Burning Bullish

Mede-oprichter van Framework Ventures, Vance Spencer, suggereerde dat het massaal verbranden van ETH-vergoedingen een “tsunami met welvaartseffecten” zou veroorzaken;

Er is het aanvullende uitgangspunt dat miners momenteel hun ETH moeten verkopen om de kosten te dekken. Zonder deze verkoopdruk heeft het actief meer ruimte om in waarde te groeien onder proof-of-stake.

Op het moment van pers handelde Ethereum op $ 1.887 na een daling van 2,5% op de dag zelf. De waarde bereikte volgens TradingView op 20 februari een recordhoogte van $ 2.050. Sinds het begin van 2021 hebben de Ethereum-prijzen een stijging van 155% gevierd

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).