Decentraland en The Sandbox zijn elk met honderden procenten gestegen in de afgelopen 30 dagen, omdat de buzz over het metaverse aanhoudt.

In het kort

  • Decentraland’s MANA en The Sandbox’s SAND tokens zetten nieuwe all-time highs in de nacht.
  • Elk op Ethereum gebaseerd metaverse activum is de afgelopen maand omhoog geschoten sinds Facebook zich hernoemde tot Meta.
  • De hype rond de stijgende metaverse is nog steeds stijgend, na Facebook’s bedrijfsrebranding naar Meta, en Ethereum-gebaseerde metaverse projecten plukken de vruchten.

Dinsdagavond bereikten Decentraland’s MANA token en The Sandbox’s SAND token beide all-time highs, waarmee ze hun recente stijgingen voortzetten.

MANA zette een nieuwe piekprijs neer van $5.30 ‘s nachts, volgens gegevens van CoinGecko, hoewel het zich heeft teruggetrokken tot net onder $5.00 op het moment van dit schrijven. Desondanks is het token 20% gestegen in de afgelopen 24 uur, met een duizelingwekkende stijging van 539% in de afgelopen 30 dagen.

Begin direct! Maak een account

SAND knalde naar een nieuwe all-time high van $ 7,22 ‘s nachts, en staat op $ 6,69 op dit moment. Dat is een winst van 25% in de afgelopen 24 uur, met een nog indrukwekkender 30-daagse sprong van 747%.

Zowel Decentraland als The Sandbox zijn op Ethereum gebaseerde virtuele wereldspellen waarin spelers landpercelen kunnen kopen en aanpassen in een gedeelde, eeuwigdurende online wereld. Dergelijke landpercelen – die worden vertegenwoordigd door NFT-activa – kunnen ook te gelde worden gemaakt om passief inkomen terug te geven aan de houders.

Decentraland lanceerde publiekelijk in februari 2020, en hoewel het vroeg was in de steeds meer buzzy metaverse ruimte, heeft het aanzienlijk geprofiteerd van de recente hype. De Sandbox is nog niet live – de ontwikkelaars lanceren een beperkte alpha test op 29 november, voorafgaand aan een geplande brede release in 2022.

De metaverse verwijst naar het toekomstige tijdperk van het internet waarin gebruikers met avatars in gedeelde 3D-ruimtes communiceren. Verwacht wordt dat het een meer meeslepende ervaring wordt die alle soorten online interacties kan omvatten, waaronder communicatie, games en zelfs werk.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Facebook wil de leider zijn in deze ruimte en heeft onlangs zijn moederbedrijf Meta een nieuwe naam gegeven om zijn betrokkenheid bij de toekomstige metaverse te bewijzen. Maar veel crypto-startups verzetten zich tegen gecentraliseerde bedrijven die aanspraak proberen te maken op de toekomstige online ruimte. Veel crypto-enthousiastelingen geloven dat de metaverse volledig open en interoperabel moet zijn, zodat gebruikers hun eigen NFT-activa kunnen gebruiken in verschillende ruimtes, games en platforms.

Zowel Decentraland als The Sandbox hebben hun tokens in prijs omhoog zien schieten sinds het begin van het jaar: MANA begon 2021 op een prijs van ongeveer $ 0,08, terwijl SAND minder dan $ 0,04 per token waard was. Elk van hen steeg vrij geleidelijk in waarde tot eind oktober, en vermenigvuldigde zich vervolgens meerdere malen in waarde na de grote onthulling van Facebook’s metaverse.

MANA en SAND zijn niet de enige aan gaming verwante crypto-activa die de laatste 24 uur gestegen zijn. Immutable X, een schaaloplossing ontworpen voor Ethereum games en NFT’s, is met dit schrijven bijna 9% gestegen naar $8,25, terwijl gaming platform Enjin’s token (Enjin Coin) 8% is gestegen naar $4,16.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.