Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin onder vuur om uitspraak 1000x groei

//Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin onder vuur om uitspraak 1000x groei

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin onder vuur om uitspraak 1000x groei

Afgelopen zondag, 9 september verscheen het nieuws omtrent nieuw commentaar van Vitalik Buterin. De mede-oprichter van Ethereum zei tijdens een conferentie in Hong Kong namelijk dat de dagen van 1000x groei vrijwel achter ons lagen. Met andere woorden, volgens Buterin is de “gold rush” voorbij.

Buterin kreeg door zijn commentaar een grote golf kritiek over zich heen, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van diegenen die in december nog ingekocht hebben. Buterin sloeg als gevolg druk aan het tweeten om zichzelf te verdedigen:

Voor de duidelijkheid, ik heb nooit gezegd dat er geen ruimte is voor groei in het crypto ecosysteem. Ik zei dat er geen ruimte is voor 1000x prijsstijgingen. Een 1000x prijsstijging ten opzichte van de huidige prijzen zou een totaal aan $200 biljoen in crypto betekenen, oftewel 70% van de totale rijkdom op aarde in crypto

To be clear, I never said that there is "no room for growth" in the crypto ecosystem. I said there is no room for *1000x price increases*. A 1000x price increase from today means $200T in crypto, or ~an entire 70% of today's global wealth being in crypto.

— Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) September 12, 2018

Wat ik *echt* gezegd heb is dat, omdat grote delen van de bevolking al bekend zijn met crypto, verdere groei van crypto uit *diepte* (dat wil zeggen, echt gebruik) zal moeten komen en niet uit simpelweg het ter aandacht brengen.

What I *actually* said is that, because large portions of the population have already heard of crypto, further growth of crypto in any sense must come from *depth* (ie. actual usage), and not bringing in more attention

— Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) September 12, 2018

Buterin ging nog verder in op het commentaar en vond hierbij ook nog de tijd om Tron CEO Justin Sun belachelijk te maken. Sun staat namelijk bekend om zijn tendens om crypto op te hypen naar onrealistische scenarios. Binance CEO Changpeng Zhao vond ook nog de tijd om met Buterin mee te doen.

Me: obviously, let's be realistic, the entire world wealth is not going to turn into cryptocurrencies…

Media: VITALIK IS A PESSIMIST!!!!!1!!1!

Guys, if you spin things this way you're *incentivizing* people to act more like @justinsuntron

— Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) September 12, 2018

You are obviously a victim of media. They slice one sentence you say and twist it to the max. Happens all the time. But poor Justin, lol. Just too funny.

— CZ Binance (@cz_binance) September 12, 2018

Justin Sun was ondertussen druk bezig zijn reactie op te stellen. Hoewel zijn verwachtingen verre van de 1000x groei lagen waar Buterin het over had, wist Sun alsnog zijn reputatie waar te maken. Zo schreef hij;

Ik geloof dat alle rijkdom op aarde in crypto zal gaan als een zwart gat en hiermee nog groter zal groeien in de toekomst. Cryptocurrency zal een 10 biljoen USD market cap bereiken voordat Apple of Amazon het zullen halen. We zullen het zien. De tijd zal het leren.

I do believe the entire world wealth will turn into cryptocurrencies like blackhole and grow much bigger in the future. Cryptocurrency will hit 10 trillion USD market cap before @Apple and @amazon do. We will see. Time will tell. #TRON #TRX $TRX

— Justin Sun (@justinsuntron) September 12, 2018

Buterin’s woorden zijn toch verre van onredelijk zijn en wellicht juist de meest realistische binnen de crypto-sfeer. Echter is het duidelijk dat veel crypto investeerders er geen genoegen mee nemen dat ze de de legendarische prijsstijgingen van voorheen hebben gemist.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-14T08:23:25+00:00september 14th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie