De driemaandelijkse schikking waarde van Ethereum ligt op koers om jaar op jaar met 1.280% te stijgen.

Het gebruik van Ethereum stijgt dit jaar, waarbij de waarde van transacties die op het netwerk worden verrekend in 2021 enorm stijgt. Volgens onderzoek van Messari heeft Ethereum dit kwartaal tot nu toe voor $ 926 biljoen aan transacties afgewikkeld – 700% meer dan het in Q1 2020 heeft verwerkt.

Het netwerk is momenteel op schema om $ 1,6 biljoen aan transacties voor het eerste kwartaal van dit jaar af te wikkelen. In de afgelopen 12 maanden heeft Ethereum al $ 2,1 biljoen aan transacties verrekend. Als Messari’s voorspelling van $ 1,6 biljoen klopt, zal de driemaandelijkse schikking waarde van Ethereum met 1.280% zijn gestegen in vergelijking met Q1 2020 en meer dan 5.000% in vergelijking met Q1 2019. Messari onderzoeker Ryan Watkins merkte op dat de gegevens het heersende verhaal tegenspreken dat Ethereum een ​​uittocht van gebruikers ziet te midden van de hoge gaskosten, en riep uit:

“Ongelooflijke schaal voor een technologie die volgens critici niet kon worden geschaald.”

De recente stijging van de schikking waarde van Ethereum kan worden toegeschreven aan de explosieve groei in de DeFi- en niet vervangbare token sector, waarvan de meeste gebaseerd is op Ethereum.Door de enorme vraag op het netwerk zijn de gasprijzen gestegen tot ongekende hoogten. Met veel detailhandelaren die steeds meer worden geprijsd door het gebruik van het Ethereum mainnet voor kleinere transacties.

De gemiddelde transactiekosten voor Ethereum stegen tot recordhoogtes van $ 40 op 23 februari, waarbij Ethereum in één dag $ 50 miljoen aan transactiekosten genereerde.

Momenteel genereert ETH een dagelijkse vergoeding van $ 32 miljoen voor in de afgelopen zeven dagen be. Ter vergelijking: Bitcoin heeft de afgelopen week gemiddeld slechts $ 8 miljoen per dag gegenereerd. Volgens Bitinfocharts.com zijn de gemiddelde transactiekosten op 23 februari gestegen tot een recordhoogte van bijna $ 40. Op het moment van schrijven zijn de kosten van Ethereum teruggelopen tot gemiddeld $ 21.

Op 24 februari is er gemeld dat een DeFi-gebruiker deze week ten onrechte meer dan 25 Ether ter waarde van $ 36.000 heeft betaald voor een transactie.

Te midden van de hoge kosten, dringen Crypto influencers aan op een versnelde lancering van ETH 2.0 om de druk op de overbelaste proof of work blockchain te verlichten.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).