Eerder deze week gaf voormalig Goldman Sachs executive Raoul Pal, die wordt gezien als een belangrijke influencer in de crypto gemeenschap, één belangrijk voorbeeld van Ethereum’s brede scala aan use cases.

Voordat hij in 2005 de macro-economische en beleggingsstrategie onderzoeksdienst Global Macro Investor (GMI) oprichtte, was Pal medebeheerder van het GLG Global Macro Fund in Londen voor de wereldwijde vermogensbeheerfirma GLG Partners (die nu “Man GLG” wordt genoemd). Daarvoor werkte Pal bij Goldman Sachs, waar hij mede leiding gaf aan de Europese hedge fund sales business in Equities en Equity Derivatives. Momenteel is hij de CEO van het financiële en zakelijke videokanaal Real Vision, dat hij in 2014 mede oprichtte.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Pal vertelde zijn 471K+ Twitter volgers over de Europese Investeringsbank (EIB), die “de leenbank van de Europese Unie” is, die “haar allereerste digitale obligatie op een publieke blockchain” heeft uitgegeven. Deze blockchain was Ethereum.

Volgens het persbericht van de EIB:

“Op 27 april 2021 lanceerde de EIB een uitgifte van digitale obligaties op een blockchainplatform, waarbij deze gedistribueerde ledger technologie werd ingezet voor de registratie en afwikkeling van digitale obligaties, in samenwerking met Goldman Sachs, Santander en Societe Generale.”

“In een partnerschap met Banque de France is de betaling van de emissiegelden van de onderschrijvers aan de EIB vertegenwoordigd op de blockchain in de vorm van CBDC.”

“De EIB is van mening dat de digitalisering van de kapitaalmarkten de komende jaren voordelen kan opleveren voor de marktdeelnemers, zoals een vermindering van het aantal tussenpersonen en vaste kosten, een betere markttransparantie door een grotere capaciteit om handelsstromen te zien en eigenaars van activa te identificeren, evenals een veel snellere afwikkelingssnelheid.”

Pal zei dat dit “een test is die stilzwijgend accepteert dat crypto een betere afwikkeling, bewaring en overdracht biedt voor de wereldwijde obligatiemarkt” en dat uiteindelijk “effecten van alle soorten zullen migreren over naar publieke blockchains”. Hij ging verder met te zeggen dat dit voorbeeld illustreert “hoe massaal dominant ETH momenteel is voor use cases”.

Bitvavo

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).