Het Estlandse ministerie van Financiën zal binnenkort amendementen toevoegen aan een recent aangenomen financiële wet die bedoeld zijn om crypto gerelateerde regulering “strenger te maken”. Meldt de Estse financiële krant Äripäev op 28 nov.

Volgens het artikel is deze week in Estland een nieuwe versie van de wet tegen het witwassen van geld (WWFT) en de wet ter voorkoming van terrorismefinanciering in werking getreden, conform de wetgeving van de EU tot de zogenaamde “Vierde Witwasrichtlijn”.

De verordening die deze week werd geïntroduceerd, introduceert naar verluidt ‘virtuele valuta-uitwisselingsserviceproviders’ en ‘aanbieders van virtuele valutadalingsservices’, terwijl er voorheen alleen ‘alternatieve betaalmiddelenaanbieders’ waren.

Toch heeft de Financial Supervision Authority (FI) sindsdien aangekondigd dat cryptocurrencies en de bedrijven die crypto gerelateerde diensten aanbieden, witwasrisico’s introduceren, wat naar verluidt de reden is voor de nieuwe wijzigingen, aldus Äripäev.

Zoals Cointelegraph meldde, heeft Estland zijn plannen om Estcoin, een nationale digitale valuta, vrij te geven ingetrokken, nadat de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi het initiatief bekritiseerde.

Canada is ook op zoek naar meer regelgeving om te voorkomen dat crypto wordt gebruikt voor het witwassen van geld, zoals het Canadese Huis van Financiën Commissie aanbeveelt bij de herziening van de opbrengsten van de wet inzake het witwassen van geld en de terrorismefinanciering (WWFT) medio november.