Enorme groei Bitcoin waarde lijkt aanstaande, tijd om te investeren?

//Enorme groei Bitcoin waarde lijkt aanstaande, tijd om te investeren?

Enorme groei Bitcoin waarde lijkt aanstaande, tijd om te investeren?

et de lang verwachte, maar toch plotselinge stijging van de waarde van bitcoin (en andere cryptovaluta) is de vraag actueler dan ooit: wat is de reden van de koersstijging? Uiteraard kunnen er diverse theorieën op worden losgelaten, feit is dat de markt in beweging is onder invloed van een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Vooral externe invloeden spelen een belangrijke rol. Eén van de logische verklaringen is de mogelijke goedkeuring van een aanvraag voor een bitcoin ETF. Wat dat exact inhoudt en wat de impact is vraagt om enige uitleg.

Bitcoin ETF

In maart 2017 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten om de eerste bitcoin ETF, de Winklevoss Bitcoin Trust ETF (COIN), niet goed te keuren vanwege het gebrek aan transparantie en regulering van uitwisselingen. Sindsdien heeft de SEC een aantal andere ETF-voorstellen afgewezen, omdat er te veel onbeantwoorde vragen zijn om digitale ETF in valuta mogelijk te maken zonder beleggers bloot te stellen aan aanzienlijk risico, aldus de toezichthouder.

Meer specifiek, in januari 2018, zei de directeur van beleggingsbeheer van de SEC, Dalia Blass, in een brief gericht aan twee branchegroepen die pleiten voor opname van bitcoin ETF’s:

“[…] De groei in cryptocurrencies en cryptocurrency-gerelateerde producten heeft veel aandacht getrokken, en we hebben interesse gezien bij sponsors in het aanbieden van geregistreerde fondsen die deze nieuwe digitale producten zouden bevatten. […] De divisie staat klaar om een ​​dialoog aan te gaan met sponsors over de mogelijke ontwikkeling van deze fondsen. Wij zijn echter van mening dat er een aantal belangrijke problemen met beleggersbescherming zijn die moeten worden onderzocht voordat sponsors deze fondsen gaan aanbieden aan particuliere beleggers. ”

Ondanks de huidige houding van de SEC ten aanzien van een ETF met een digitale valuta, geloven sommigen nog steeds dat een bitcoin-ETF op een gegeven moment in de toekomst op de Amerikaanse beurzen zal verschijnen.

Wat is een Bitcoin ETF?

Een Exchange Traded Fonds, algemeen bekend als een ETF, is een type beleggingsfonds dat de prijs van een onderliggende waarde volgt, zoals goud, olie, een index of een mandje met aandelen, en wordt op dezelfde manier op beurzen verhandeld. als voorraden. Dat betekent dat alle beleggers – retail of institutioneel – via een beurs aandelen van een ETF kunnen kopen en verkopen aan andere marktdeelnemers. Simpel gezegd, door te investeren in een ETF, investeer je niet direct in het product, maar in aandelen van dat product.

ETF’s zijn meestal goedkoper dan beleggingsfondsen, omdat ze meestal worden opgezet als passieve index tracking-fondsen waardoor beleggers – zelfs particuliere beleggers – toegang krijgen tot activaklassen en nichemarkten waar anders moeilijk in zou kunnen worden geïnvesteerd.

Winkelvoss

Een ETF, zoals voorgesteld door de Winklevoss-tweeling, zou de digitale valuta bitcoin als onderliggende waarde hebben. Dat betekent dat een investeerder, door een ETF te kopen, niet rechtstreeks bitcoin zou kopen, omdat hij of zij de bitcoin ETF in hun portefeuille zou houden. In tegenstelling tot de feitelijke digitale valuta zelf. Aangezien de ETF de prijs van de grootste digitale munt van nabij zou volgen, zou het voor de belegger echter weinig uit moeten maken of hij of zij een ETF of de eigenlijke digitale valuta aanhoudt.

Het belangrijkste verschil tussen het kopen van een ETF en bitcoin zelf zou zijn dat beleggers een gereguleerd investeringsvehikel zouden kopen dat ze kunnen kopen en verkopen op beurzen in plaats van de daadwerkelijke munt te moeten kopen en veilig op te slaan.

De voordelen van een ETF voor Bitcoin

Een bitcoin ETF wordt door veel beleggers gezien als de heilige graal voor bitcoin als beleggingscategorie. Het gemak van de aankoop van een ETF zou de activaklasse blootstellen aan verschillende nieuwe soorten beleggers (met een goed gevulde kas) die voorheen niet in de bekendste digitale munt zouden beleggen, zoals beleggingsfondsen en pensioenfondsen.

De goedkeuring van een beursgenoteerde bitcoin ETF zou ook zeer waarschijnlijk de prijs van bitcoin naar nieuwe hoogten opdrijven, aangezien de bovengenoemde institutionele beleggers, evenals particuliere beleggers die niet erg bedreven zijn in technologie, nu vrij zouden kunnen investeren in de digitale valuta via de ETF.

Goudprijs

In feite gebeurde dat in het begin van de jaren 2000 toen de ETF-markt goud investeerde voor particuliere beleggers en de goudprijs vervolgens een enorme stijging doormaakte die zijn hoogtepunt bereikte in 2011.

Een soortgelijk scenario zou naar verwachting met bitcoin kunnen gebeuren, waarbij een nieuw record wat betreft de waarde van de munt niet is uitgesloten. Dit zou vooral het geval zijn als beleggingsfondsen, pensioenfondsen en particuliere banken op de bitcoin-ETF zouden inspringen. Gezien de sterke vraag naar het hoge rendement dat bitcoin mogelijk zou kunnen bieden, zou dit waarschijnlijk zijn.

Zullen Bitcoin-futures de weg effenen voor ETF’s?

Met de wettelijke goedkeuring van de CFTC om bitcoin-futures-contracten op de CME en CBOE te plaatsen, is de deur in de toekomst wijd opengetrokken voor potentiële ETF’s. Dit is niet alleen het geval omdat een grote Amerikaanse financiële toezichthouder op de digtiale munt gebaseerde financiële producten heeft goedgekeurd, maar ook omdat dit de mogelijkheid biedt om een ETF te baseren op bitcoin-futures, die gestandaardiseerd, openbaar verhandeld en transparant zijn.

Dit zou natuurlijk enkele van de problemen aanpakken die de SEC momenteel heeft met de notering van een ETF op basis van de munt als onderliggende waarde.

In feite heeft de SEC naar verluidt al verschillende ETF-voorstellen ontvangen die bitcoin-futures gebruiken als de onderliggende waarde sinds de lancering van bitcoin-futures op de CME en CBOE. Al deze aanvragen werden echter ingetrokken nadat de personeelsbrief van Blass over ETF’s voor cryptocurrency op 18 januari 2018 werd vrijgegeven.

“Totdat de vragen [over waardering, liquiditeit, bewaarneming en potentiële marktmanipulatie] op bevredigende wijze kunnen worden aangepakt, vinden wij het niet gepast dat fondssponsors een registratie van fondsen initiëren die van plan zijn aanzienlijk in cryptocurrency en aanverwante producten te investeren, en we hebben sponsors gevraagd die registratieverklaringen hebben ingediend voor dergelijke producten om ze in te trekken, “verklaarde de brief

Wel of geen ETF?

Voorlopig is de SEC duidelijk over de kwestie, zeggende dat het in de nabije toekomst geen bitcoin-ETF’s zal goedkeuren. Naarmate de markt ouder wordt en de transparantie rond haar handelsactiviteiten stijgt, evenals de veiligheidsmaatregelen van vooraanstaande digitale valuta-uitwisselingen, is het niet vergezocht om aan te nemen dat een ETF uiteindelijk beursgenoteerd zal worden op een belangrijke Amerikaanse beurs.

Bron Manners

By |2018-07-20T12:15:58+00:00juli 20th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie