On chain analyse toont enorme Bitcoin uitstroom van crypto exchange Binance. BTC zou de rally omhoog kunnen houden door de $40k kunnen breken.

Enorme Bitcoin uitstroom op Binance

Zoals opgemerkt, heeft de crypto exchange enorme uitstromen van BTC waargenomen op maandag.

De Binance Outflows indicator toont de hoeveelheid Bitcoin die van de Binance exchange wallets naar persoonlijke of andere exchange wallets is overgebracht.

Aan de andere kant laat de instroom zien hoeveel BTC er vanuit andere soorten wallets naar Binance wallets zijn gestuurd.

De meest interessante indicator hier is de Binance Bitcoin netflow, dat is de instroom min de uitstroom.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Binance BTC netflow = Inflow – Outflow

Hier is een grafiek voor de Binance Bitcoin netflow die de trend in de waarde van de indicator over de afgelopen weken laat zien:

Bitcoin Binance Netflow
BTC netflow on Binance| Bron: CryptoQuant

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, laat de crypto exchange op dit moment twee enorme uitstromen zien. Een van hen was meer dan 10k BTC, terwijl de andere ruim 31k BTC was!

Er lijkt ook een instroom te zijn van ongeveer 10k, vergelijkbaar met de waarde van een van de uitstromen. Een blik chaininfo, deze instroom en uitstroom laten in feite dezelfde transactie is tussen Binance interne wallets zien.

De 31k BTC uitstroom is echter geen onderdeel van een interne transactie. Meestal betekent een negatieve netto flow dat er niet veel verkoopdruk is in de markt. Enorme negatieve netflows, zoals deze, kunnen de prijs doen stijgen.

BTC Prijs

Op het moment van schrijven zweeft de prijs van Bitcoin rond de $37k, een stijging van 26% in de afgelopen 7 dagen. De stijging ten opzichte van vorige maand is ongeveer 14%.

Hier is een grafiek die de trend in de prijs van de crypto laat zien:

Bitcoin Price Chart
BTC-USD. Bron: Tradingview

Bitcoin is eindelijk door het weerstandsniveau van $35k gebroken. Eerder zat de crypto een tijdje vast in de $30k tot $35k range-gebonden markt toen de marktvolatiliteit jaarlijkse dieptepunten bereikte.

Bitvavo

Nu hebben echter de geruchten over Amazon die zich openstelt voor BTC en crypto betalingen geholpen om de prijs van de munt op te drijven en weer neer te helpen, maar wederom laten de bulls hun feestje niet verstieren.

Het ziet er naar uit dat de prijs van BTC zal blijven stijgen tot $40k. Het valt echter nog te bezien of de digitale munt voorbij dat niveau kan breken.

De stijging van de Bitcoin zou heel goed kunnen stoppen na het raken van het $40k weerstandsniveau, en de markt zou range-bound kunnen worden onder dit niveau. Of misschien zal het bullish momentum worden vastgehouden en voorbij de range breken om verder te stijgen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.