Elon Musk hield donderdag zijn eerste volledige vergadering met Twitter-medewerkers. Daar besprak hij zijn plannen voor cryptocurrency en andere veranderingen na zijn geplande overname van het sociale netwerk. De toekomstige eigenaar van Twitter besprak onder andere cryptocurrency betalingen en crypto oplichting met werknemers.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Hoogtepunten in het kort

  • Elon Musk hield vandaag een bijeenkomst met Twitter-medewerkers om de plannen voor het sociale netwerk te bespreken na zijn overname.
  • Specifiek besprak hij plannen met betrekking tot de toevoeging van crypto-betalingen en plannen om crypto-zwendel uit te bannen.
  • De uitkoop is nog niet afgerond, maar Twitter voorziet Musk van gegevens die de deal vooruit zullen helpen.

Musk zou crypto-betalingen kunnen toevoegen

Tijdens de bijeenkomst bevestigde Musk dat cryptocurrency-betalingen een functie zijn die aan Twitter zou kunnen worden toegevoegd.

Musk zei dat het “zinvol zou zijn om betalingen te integreren in Twitter, zodat het gemakkelijk is om geld heen en weer te sturen” en dat dergelijke plannen “zowel valuta als crypto” zouden kunnen omvatten.

Hoewel Twitter onder voormalig CEO Jack Dorsey in 2021 Bitcoin-tipping toevoegde, lijkt de visie van Musk uitgebreider te zijn. Musk zei dat hij “het nut van de dienst zou maximaliseren” door “Twitter zo overtuigend te maken dat je niet zonder kunt.” Hij noemde betalingen een van de drie kritieke gebieden naast nieuws en entertainment.

Musk merkte ook op dat “geld op dit moment fundamenteel digitaal is, en dat al een tijdje is” en trok vergelijkingen met PayPal.

Eerder hintte Musk op cryptocurrency-betalingen op Twitter, maar beschreef hij geen gedegen plan. Zijn vroegste uitspraken luidden simpelweg: “Misschien zelfs een optie om in Doge[coin] te betalen?”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

Musk is ook van plan om oplichting uit te bannen

Buiten cryptocurrency betalingen, merkte Musk ook op dat hij cryptocurrency scams op het sociale netwerk wil elimineren.

“Er [zijn] nogal wat crypto scams op Twitter,” zei Musk. “Het is beter geworden, maar er is nog steeds een redelijk deel van dat.”

Musk borduurde vervolgens voort op plannen die al eerder zijn beschreven. Hij wil de anti-bot algoritmes van Twitter openstellen voor publieke beoordeling. Verder is hij van plan om een optionele betaalde-tier service toe te voegen die individuen kunnen gebruiken om hun authenticiteit te bewijzen.

Musks hoge status heeft hem tot een veelvuldig doelwit gemaakt van imitatie door Twitter scammers. Naast het feit dat zijn afbeelding regelmatig wordt gebruikt in phishingpogingen, was Musk ook een van de high-profile Twitteraccounts die gehackt werd in een massale crypto-gerelateerde zwendel in 2020.

Bij die aanval werd slechts 118.000 dollar gestolen, maar werden wel meer dan 130 accounts aangevallen – met alle gevolgen van dien voor de integriteit van Twitter.

Changpeng Zhao betuigt zijn steun

Changpeng Zhao, CEO van de toonaangevende cryptobeurs Binance, heeft ook opnieuw zijn steun uitgesproken voor de Twitter-overname door Musk.

Vandaag gaf hij een update over die plannen in een interview met Bloomberg. Daar zei Zhao dat zijn bedrijf het voorbeeld van Musk volgt om door te gaan met het bod. “Als Elon doorgaat met de deal zijn we toegewijd … als hij dat niet doet, zijn we weg.”

Hij voegde eraan toe dat als Musk’s Twitter-opkoop niet slaagt, Binance “een beetje [teleurgesteld] zou zijn.” Hij concludeerde: “We hopen op de een of andere manier een bijdrage te kunnen leveren aan Twitter.”

In mei werd gemeld dat Binance van plan was om Musk $ 500 miljoen te geven om de Twitter buy-out te ondersteunen.

Aurus
Aurus biedt het perfecte decentrale alternatief ten opzichte van gemiddelde stablecoin en is daarmee de missende schakel tussen crypto en fiat, Klik hier en lees meer.

Status van de deal nog onzeker

Ondanks het feit dat Musk en Twitter de uitkoop meerdere malen lijken te hebben bevestigd, is de deal nog niet afgerond.

De uitkoop werd in mei onderbroken toen Musk gegevens eiste om te bepalen hoeveel Twitter-activiteit legitiem is. Hij suggereerde toen dat hij zich alleen aan de deal zou verbinden als minder dan 5% van de accounts van Twitter nep zou blijken te zijn.

Op 8 juni meldde de Washington Post dat Twitter aan de eisen van Musk zou voldoen en hem een “firehose” aan gegevens zou verstrekken. Dat suggereert dat de deal snel doorgang zal vinden.

Het is onduidelijk of er nog meer belemmeringen zullen zijn voor de deal. De waarde van de verkoop bedraagt naar verluidt 44 miljard dollar.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.