Tech entrepreneur en Tesla CEO Elon Musk zei dat Bitcoins (BTC) structuur “vrij briljant” is en dat digitale valuta “een veel betere manier is om waarde over te brengen dan stukjes papier.” Musk maakte zijn opmerkingen tijdens een interview op adviesbureau ARK Invest’s podcast op 19 februari.

In antwoord op een vraag of Bitcoin de enige cryptocurrency van het internet wordt, zei Musk dat “de Bitcoin structuur vrij geniaal was”, en dat hij denkt dat “één van de nadelen van crypto is dat het veel energie verbruikt. Er moet dus een beperking zijn op het maken van crypto. Maar het is zeer energie-intensief om op dit punt de initiële Bitcoin te maken. ”

Op deze nota benadrukte Musk dat “het geen goed gebruik van Tesla middelen zou zijn om betrokken te raken bij crypto. We proberen gewoon echt de vooruitgang van duurzame energie te versnellen. ”

Musk ging verder met te zeggen dat cryptocurrency “ontloopt de controle van normaal geld en crypto is een veel betere manier om waarde over te dragen dan stukjes papier, dat is zeker.”

In februari twitterde Musk dat hij slechts 0,25 BTC bezat. Hij merkte in dezelfde tweet op dat afgezien van de 0,25 BTC die een vriend hem ‘vele jaren geleden’ had gegeven, hij ‘letterlijk nul cryptocurrency bezit’.

Eerder redeneerden grote spelers in de industrie ook dat Bitcoin een unieke plaats inneemt als een store of value of ‘digitaal goud’. Mike Novogratz, een voormalige Goldman Sachs partner en oprichter van crypto handelaarsbank Galaxy Digital, zei dat “Bitcoin digitaal gaat worden goud, een plaats waar je soeverein geld hebt, het is geen Amerikaans geld, het is geen Chinees geld, het is soeverein. Soevereiniteit kost veel, dat moet wel. ”

Twitter mede oprichter en CEO Jack Dorsey – die bekend staat om zijn overtuiging dat Bitcoin de “native currency of the Internet” gaat worden – zei eerder deze maand dat “[Bitcoin] de meeste potentie heeft om valuta te zijn, versus anderen die meer algemene problemen oplossen of distributed computing […] Ik denk dat [de altcoin ruimte] enkele echt verbazingwekkende ideeën heeft gegenereerd, maar ik ben gefocust op valuta en het transactionele aspect. “