Element Group: Waarom de Bitcoin (BTC) markt op het moment vrij saai is

//Element Group: Waarom de Bitcoin (BTC) markt op het moment vrij saai is

Element Group: Waarom de Bitcoin (BTC) markt op het moment vrij saai is

De laatste paar weken op de crypto markt waren enigszins saai te noemen. Zo was de volatiliteitsindex van Bitcoin (BTC) eerder dit jaar rond januari 8,04%, waar het de afgelopen 3 maanden maar rond de 2,71% was. Volgens Element Group is dit een teken dat BTC net voor het vierde kwartaal haar energie heeft verloren.

In een rapport van vorige week legt Element Group uit waarom dit precies het geval kan zijn. Een van de redenen die het rapport noemt is het uitstellen van een BTC ETF besluit door de Amerikaanse SEC rond 20 September.

Andere mogelijke redenen zijn dat de markten eindelijk BTC adopteren als een middel van waardeopslag (MvW) of dat het koersvormingsmechanisme van BTC efficiënter wordt, aldus Element Group analyst Thejas Nalval. Echter liet de analist hierbij ook weten dat de MvW theorie een interessante, maar ook voorbarige theorie is.

SEC besluit

Dit jaar heeft de SEC al zo’n 10 BTC ETF’s geweigerd, voornamelijk rond augustus. Het enige ETF voorstel waar op dit moment nog een ei over gelegd moet worden is de VanEck SolidX ETF. Het besluit hierover had plaats moeten vinden in september maar werd toen uitgesteld. BTC maakte toendertijd een kleine verkoopronde mee, maar begon al snel weer te stijgen. Volgens het rapport heeft de uitstelling een nogal saaie markt ten gevolge gehad.

De SEC kan een ETF-beoordeling maximaal 240 dagen uitstellen. Op 8 augustus had het al een uitstel van 45 dagen aangekondigd, waardoor het besluit op 30 september genomen zou moeten worden. Met het recente uitstel is de verwachting nu echter dat het hoge woord er pas rond februari 2019 uit is.

Element Group voegde hier ook een waarschuwing aan toe door te vermelden dat de VanEck SolidX ETF wel de laatste mogelijkheid is voor een BTC ETF op de korte termijn. Er zijn op dit moment namelijk geen andere ETF voorstellen, dus een volgend besluit kan nog meer dan twee jaar op zich laten wachten.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-07T07:44:19+00:00oktober 7th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie