Klanten van de grootste bank van El Salvador, Bancoagrícola, kunnen voortaan hun leningen en creditcard rekeningen afbetalen in bitcoin. Ze kunnen de cryptocurrency nu ook gebruiken om goederen en diensten te kopen bij handelaren die zijn aangesloten op de gateway van de bank.

Bancoagrícola, opgericht in 1955 en nu eigendom van Grupo Bancolombia, heeft het in New York gevestigde betalingsnetwerk Flexa aangetrokken om de betalingen in bitcoin via zijn mobiele app mogelijk te maken.

Volgens een aankondiging van Flexa zullen de klanten van de bank in staat zijn om leningen in U.S. dollars en credit card saldo’s te betalen met bitcoin tegen “de exacte eerlijke marktkoers, zonder extra kosten of spread”. De optie is ontworpen om te werken met elke portemonnee die compatibel is met het Lightning.

Lightng Network, inclusief El Salvador’s officiële portemonnee Chivo.

Handelaars in El Salvador die zijn ingesteld om betalingen te accepteren via de Wompi gateway van de Bancolombia Group, kunnen ook bitcoin accepteren via Flexa. Die betalingen zijn voorlopig grotendeels online, vertelde Flexa CEO en mede-oprichter Tyler Spalding aan The Block. Het bedrijf is echter ook van plan om compatibiliteit met andere betaalgateways aan te kondigen, zei Spalding. Flexa wil zijn technologie ook gebruiken om het proces van het accepteren van bitcoin-gebaseerde betalingen in bakstenen winkels te stroomlijnen.

“Het hele concept met Flexa is dat we het net zo makkelijk, zo niet makkelijker, willen maken dan alle andere betalingen die je al gewend bent,” zei Spalding.

Bitvavo

Bancoagrícola is slechts een van de vele bedrijven in El Salvador die zijn betaalmethoden heeft moeten aanpassen om bitcoin op te nemen, zoals vereist door een baanbrekende wet met betrekking tot de cryptocurrency die op 7 september in werking is getreden. Bedrijven die actief zijn in El Salvador, waaronder multinationale ketens zoals Starbucks en McDonald’s, zijn nu verplicht om bitcoin te accepteren als een vorm van betaling als ze de technologie hebben om dat te doen. Consumenten daarentegen kunnen kiezen of ze met bitcoin willen betalen of de lokale dollar willen blijven gebruiken.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.