“Om de negatieve impact van centrale banken te verzachten, wordt het noodzakelijk om de circulatie van een digitale munt toe te staan met een aanbod dat door geen enkele centrale bank kan worden gecontroleerd,” zei El Salvador president Nayib Bukele via video op Bitcoin 2021.”

Bitcoin 2021, Miami – El Salvador kan binnenkort ‘s werelds eerste natie worden die bitcoin als wettig betaalmiddel heeft.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

“Volgende week zal ik een wetsvoorstel naar het Congres sturen dat bitcoin tot wettig betaalmiddel zal maken in El Salvador,” zei El Salvador president Nayib Bukele via video tegen het einde van de laatste dag op de Bitcoin 2021 conferentie in Miami. “Op korte termijn zal dit banen opleveren en duizenden mensen financiële inclusie helpen bieden.”

El Salvador President Nayib Bukele
El Salvador president Nayib Bukele via video op Bitcoin 2021.

Bukele wees op de huidige wereldwijde trends in het begrotingsbeleid en beweerde dat crypto bescherming biedt tegen gevaarlijke acties van centrale banken.

“Centrale banken ondernemen in toenemende mate acties die schade kunnen toebrengen aan de economische stabiliteit van El Salvador,” zei hij. “Om de negatieve impact van centrale banken te verzachten, wordt het noodzakelijk om de circulatie van een digitale munt toe te staan met het aanbod dat door geen enkele centrale bank kan worden gecontroleerd.”

Jack Mallers, CEO van bitcoin-investerings- en betalingsbedrijf Zap, leidde het nieuws in.

Bitvavo

“Ze vroegen me om te helpen een plan te schrijven en dat ze bitcoin zien als een valuta van wereldklasse,” zei Mallers. “Ze zeiden dat we een bitcoinplan moesten samenstellen om deze mensen te helpen.”

Mallers sprak over zijn tijd in El Salvador en de armoede die hij daar zag. Bitcoin is een oplossing voor veel van hun problemen, zei hij.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).