El Salvador wil het gebruik van zijn door de overheid uitgegeven Chivo Bitcoin-portemonnee stimuleren door kortingen van $0,20 per gallon (3,78 liter) op benzine aan te bieden aan consumenten die met BTC betalen.

De Salvadoraanse president Nayib Bukele heeft aangekondigd dat lokale consumenten kunnen genieten van een korting van $0,20 per gallon op de benzineprijs wanneer ze betalen met de door de overheid uitgegeven Bitcoin-portemonnee, Chivo.

De president omschreef het nieuws als “positief nieuws voor de portemonnee van Salvadoranen” en kondigde de subsidie aan via Twitter op 30 september. Volgens een ruwe vertaling verklaarde Bukele:

“Het staatsbedrijf Chivo onderhandeld met de grootste tankstation bedrijven in ons land, zodat vanaf morgen, hun stations elke gallon brandstof $ 0,20 goedkoper gaan verkopen, met Chivo portemonnee.”
Bukele benadrukte dat er geen limiet is aan de korting en dat elke lokale persoon of bedrijf toegang kan krijgen tot de korting. Hij voegde eraan toe dat de korting “verschillende stijgingen in de internationale prijs van brandstoffen” zal uitwissen en “de transportkosten in de bevoorradingsketens zal verminderen”.

Sommige Salvadoranen lijken er echter niet van overtuigd dat de subsidie uiteindelijk ten goede komt aan het publiek, met Twitter-gebruiker Adan_3840 als reactie:

“Die 20 cent komt toch van ons allemaal? Het tankstation gaat niet verliezen, die krijgen een terugbetaling die is betaald met de belastingen van zelfs degenen die te voet lopen.”

Anderen waren cynisch over het besluit van de regering om de korting alleen aan te bieden aan degenen die betalen met Chivo, met een ander Twitter-account vragend waarom de administratie niet eerder is overgegaan tot het bieden van verlichting van de brandstofprijzen.

Naast het nieuws onthulde Bukele ook dat hij een fonds heeft goedgekeurd dat bedoeld is om de binnenlandse prijs van vloeibaar gas te “stabiliseren”. De president verklaarde dat, terwijl de internationale markt een prijsstijging van 1,17 dollar voor 25-pond cilinders vloeibaar gas had gepland, de Salvadoraanse bevolking “een lichte daling” van de kosten zal ervaren.

Hij voegde eraan toe dat de regering de prijsstijging slechts één jaar zal doorberekenen, waarbij hij opmerkte dat eventuele verlagingen van de gasprijzen op de wereldmarkt in die periode ook aan de consument zullen worden doorberekend.

Bitvavo

El Salvador werd op 7 september het eerste land dat Bitcoin wettelijk erkende als wettig betaalmiddel. Later die maand beweerde Bukele dat een derde van de Salvadoranen Chivo al gebruikte, minder dan drie weken na de lancering.

Omstanders hebben echter hun scepsis geuit over Bukele’s rapporten over de stijgende adoptie van crypto’s, waarbij uitgesproken crypto criticus en auteur David Gerard beweerde dat Salvadoraanse ambtenaren “Bukele cijfers geven die hem bevallen” die “uit elkaar vallen bij het geringste onderzoek.”

In zijn Attack of the 50 Foot Blockchain nieuwsbrief, analyseerde Gerard de Chivo gebruiksmetriek gerapporteerd door Bukele om te concluderen dat de door de overheid gesteunde portemonnee “meer transacties per dag zou doen dan Visa wereldwijd doet” als de gegevens van de president accuraat zouden zijn.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.