El Salvador schreef geschiedenis met de snelle invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel, maar het is de vraag of en wanneer andere landen dit voorbeeld zullen volgen vooral met het oog op de gebeurtenissen van vandaag. Zullen er landen bij zijn die voorzichtig aan een FOMO beginnen te ervaren?

Sinds de aankondiging dat El Salvador in juni bitcoin als wettig betaalmiddel zou introduceren, is er gespeculeerd over welke andere landen het voorbeeld zullen volgen.

Sommigen denken dat El Salvadors overhaaste uitrol aangeeft dat het bouwen van een effectief betaalsysteem tijd kan kosten, anderen zien Latijns-Amerikaanse naties die ‘s werelds grootste cryptocurrency tegen het einde van volgend jaar accepteren.

“Er is veel lawaai, er is veel aandacht rond crypto, en er zijn verschillende uitwisselingen in de hele regio, en met name in Mexico, Colombia, Brazilië, Argentinië,” zei Anabel Perez, CEO en mede-oprichter van NovoPayment. “Maar ik denk dat we in het beginstadium zijn van het zien van de impact van crypto in de Latijns-Amerikaanse economieën.”

Twee dagen nadat president Nayib Bukele van El Salvador verklaarde dat bitcoin op 5 juni een wettig betaalmiddel zou worden, werd de Bitcoinwet aangenomen. De wet bevatte het controversiële artikel 7, op grond waarvan bedrijven verplicht zijn bitcoin te accepteren voor alle betalingen.

Bitvavo

“Er is iets waar we soms geen rekening mee houden, en dat is de rol van de centrale banken. Er zijn bepaalde markten waar de rol van de centrale bank niet zo cruciaal is als op andere markten, omdat zij geen geld drukken. Zij importeren gewoon geld, zoals in het geval van El Salvador,” zei Perez. “Wanneer de monetaire autoriteit geen grote rol speelt in de arbitrage, werkt dit soort modellen wanneer valuta’s naast elkaar kunnen bestaan, bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar en crypto-activa als een middel voor betalingen.”

Er zijn manieren waarop blockchaintechnologie ten goede kan komen aan burgers in Latijns-Amerika en de rest van de wereld, zei Perez, ook wijzend op geldovermakingen, maar het zal tijd kosten. Het belangrijkste probleem, zei ze, is het gebrek aan infrastructuur.

“We hebben meer infrastructuur nodig om de verbinding te leggen tussen digitale activa en de echte wereld,” zei ze.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.