In december waren de koersen van Bitcoin en vele Altcoins all time high en in die maand wilde iedereen in de cryptocurrency stappen. Het aantal bezoekers op mijn website was enorm hoog en mijn telefoon stond roodgloeiend van vrienden, kennissen en de kringen daaromheen. Inmiddels is het aantal aanvragen terug gelopen. Juist om die reden wil ik ingaan op welke eigenschappen iemand een goede crypto trader maken.

Eigenschappen goede crypto trader

Niet gevoelig voor hype (sterke eigen mening)

Het is belangrijk om niet in cryptocurrency te willen stappen op het moment dat iedereen er over praat en elke nieuwszender er dagelijks mee bezig is, want dan stijgen de koersen explosief. Het is enorm aantrekkelijk om in te stappen als de koers explosief aan het stijgen is en iedereen praat over het aanschaffen van lambos. Zelf volg ik Bitcoin al sinds 2013, maar pas in 2014 toen de koers terugviel naar 180 euro heb ik mijn eerste aankoop gedaan. Dit was op het moment dat het ook heel stil werd rondom Bitcoin en het vertrouwen een enorm deuk opliep. Hiermee wil ik aangeven dat juist nu weer zo een moment is om in te stappen. Bitcoin is pas geleden nog even 5000 euro geweest dat zijn koersen die we voorlopig niet meer gaan zien. Mijn schatting blijft ongewijzigd minimaal 25.000 euro eind 2018. Wees verstandig en koop nu het voordelig is!

Do your own research (kritisch)

Veel crypto traders zijn self claimed experts, omdat ze hen portfolio snel vermenigvuldigd hebben. Begrijp dat dit ook door een tip kan zijn. Iemand heeft zijn eerste duizend euro geïnvesteerd in een ICO zoals Neblio (door een tip) en heeft meteen een heel groot portfolio. Vanaf dat moment beschikt zo iemand over een enorme dosis zelf vertrouwen en begint vrienden en kennissen te adviseren. Er is niets mis met advies van een andere crypto trader, maar blijf altijd eigen onderzoek doen. Verdiep u zelf in de materie en bepaal of een cryptocurrency volgens u potentie heeft. Het zoveelste nog snellere betaalsysteem (kopie Bitcoin) is minder interessant dan bijvoorbeeld een cryptocurrency die zich richt op supply chain management of machine learning. Nieuwe coins moeten echt iets toevoegen en geen kopie zijn met een enkele verbetering. Wanneer u zich inleest moest u meteen dol enthousiast worden van het idee. Daarom is het verstandig te beginnen met inlezen op de top 20 cryptocurrencies zodat u inzicht heeft wat er tot nu toe allemaal is. Daarnaast de meningen van verschillende expert crypto traders vergelijken.

Rustig blijven en HODLEN (stressbestendig)

Wanneer er een bear market (rode cijfers / dalende trend) opkomt die wat langer duurt is er vooral onder nieuwe crypto traders de tendens om te verkopen en het verlies te pakken. Regel 1 is om nooit te verkopen met verlies, maar geduld te hebben en vast te houden (HODL). Tijdens verliesposities ook niet teveel bewegen tussen verschillende cryptocurrencies (Bitcoin wisselen voor iets anders). Enkel met FIAT bijkopen (buy the dip).

Niet bezig voor korte termijn gewin (geduld)

De primaire rede dat ik mij bezig hou met Cryptocurrency is dat ik het een bijzonder interessante en revolutionaire wereld vind. Hals over kop erin springen om zoveel mogelijk winst te pakken is vaak niet de meest succesvolle methode. Leer cryptocurrencies waarderen en respecteren dan ziet u vanzelf de kansen die er liggen. Het is een wereld met veel volatiliteit waar enorm veel te verdienen is voor mensen die de moeite nemen om het te begrijpen. Day traden kan goed geld opleveren als u de tijd en moeite neemt om cursussen te volgen en de koerspatronen leert herkennen. Dat geld idem voor het uitkiezen van ICO’s dit kost ook veel tijd. Omring u met mensen die verstand hebben van Cryptocurrency en leer van hen kennis. Zo herkent u ook meteen pump en dumps en valt u daar ook niet voor.

Conclusie

Als u over een aantal van de bovenstaande eigenschappen beschikt kunt u een goede crypto trader worden! Het enige wat u dan nog hoeft te doen is inlezen. Kennis is macht net als ieder vakgebied vergt de cryptocurrency wereld wat investering qua autodidact vermogen. Wanneer u het echt niet ziet zitten om zich in te lezen of simpelweg niet over de tijd beschikt dan is de enige optie iemand zoeken die u kan adviseren. Iemand met bewezen kennis en meerdere successen in de cryptowereld. Dit zijn vaak mensen die al wat langer meedraaien (aantal jaar) en een trackrecord hebben van bewezen goede keuzes.

Als u wel over de tijd beschikt raad ik u aan wat boeken te lezen over Cryptocurrency en op internet kwalitatieve informatie te verzamelen van experts. Andreas Antonopoulos is een aanrader hij heeft interessante boeken! Mocht u vragen hebben kunt u mij altijd vragen via chat. Succes met het worden van een goede crypto trader!

Deze documentaire (Bitcoin Beyond the Bubble) moet u ook gezien hebben mocht dit nog niet het geval zijn.