Voor de allereerste keer is bitcoin gedolven uit vulkaankrachtbronnen. El Salvador is bijna volledig operationeel voor zijn nieuwe inkomstenstroom uit bitcoin winning.

“We zijn nog aan het testen en installeren, maar dit is officieel de eerste Bitcoin-mijnbouw vanaf de Volcanode,” zei Nayib Bukele, de razend populaire president van El Salvador.

In een video die dinsdag werd getoond, brengt een vrachtwagen een container vol asics bij de vulkaankracht bronfaciliteit waar die asics worden geïnstalleerd.

Deze nieuwe energiestroom moet bijdragen aan het groener maken van bitcoin, met verdere plannen op dat front om verspilde bronnen aan te boren door het affakkelen van gas, wat zeer schadelijk is voor het milieu.

Aangezien bitcoin overal met een internetverbinding kan worden gemijnd, kunnen de asics-faciliteiten op het terrein worden geïnstalleerd, zodat gebruik wordt gemaakt van gas dat anders zou worden verbrand.

Ook hier zijn asics naar de hierboven afgebeelde energiebron van de vulkaan gestuurd, zodat gebruik kan worden gemaakt van goedkopere energie en dus van een meer concurrerende mining.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.