Dagelijkse verliezen van 8% zijn pijnlijk voor longs, maar geen probleem voor nog steeds bullish analisten

Bitcoin (BTC) verlengde zijn glijbaan op 16 nov. toen de prijsactie van BTC terugkeerde om $60.000 te testen.

Bron: Tradingview

Bitcoin dicht eindelijk groot CME-gat

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD 8% daalde vanaf de lokale highs van maandag boven $66.000.

Het paar stuiterde op $60.350 op Bitstamp, maar handelde desondanks op zijn laagste punt sinds 6 november.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Terwijl handelaren met hefboomeffecten de pijn voelden, bleef het optimisme bestaan dat de “shake-out” van posities op derivatenbeurzen bijna voltooid was, met een hervatting van de opwaartse beweging als gevolg.

Bitcoin slaagde er verder in om een CME futures gat te dichten die al meer dan een week aanwezig was, een klassieke beweging die al werd verwacht vanaf het moment dat het gat verscheen.

Bron: Tradingview

Terwijl eerdere argumenten zelfs pleitten voor een uitstapje naar $59.000, bleef op het moment van schrijven de kans op een daling onder $60.000 echter aanwezig.

Handelaar Peter Brandt, die potentiële koopkansen in het oog houdt, onthulde een gewenst instapniveau van dichter bij $50.000.

“Ik ben geĂŻnteresseerd in het kopen van BTC rond de 53.000 dollar en ETH rond de 4.030 dollar,” zei hij als onderdeel van Twitter commentaar.

Hij benadrukte dat hij niet bearish was en niet per se verwachtte dat Bitcoin naar die niveaus zou dalen.

Bitvavo

Wat gebeurt er over een maand?

Anderen zoomden ondertussen uit op BTC, in een maand die werd gekenmerkt door all-time highs en de bijbehorende volatiliteit.

Een terugkeer naar de maandelijkse steun, bijvoorbeeld, zou Bitcoin nog steeds op 58.000 dollar plaatsen.

“Als BTC voor een hertestpoging van het maandelijkse niveau (groen) wil gaan… Het zou moeten afbreken van deze zwarte uptrendlijn,” merkte collega-handelaar en analist Rekt Capital maandag op een verklarende grafiek met de niveaus op.

“Het verliezen van deze trendlijn zou waarschijnlijk bevestigen dat deze Monthly retest zal gebeuren. Tot dan, enkel consolidatie volatiliteit.”

Bron: Tradingview

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.