Een op Telegram gebaseerde wallet is in een vroeg stadium van gesprekken met Facebook over cryptocurrency betalingsservices waaronder bitcoin (BTC).

Alekasndr Safanov, mede-oprichter en CEO van Button Wallet, zegt dat zijn bedrijf momenteel in gesprek is met de sociale media gigant om een ​​ingebouwde betaalfunctie voor de twee miljard gebruikers van Facebook te bouwen. Button Wallet is een Venmo achtige non custodial wallet waarmee gebruikers crypto betalingen op het Telegram netwerk kunnen verzenden en ontvangen.

Facebook is de infrastructuur aan het ontwikkelen om crypto-betalingen op zijn platform mogelijk te maken, aldus Safanov. Ze zijn geïnteresseerd in integratie met Button omdat deze toegankelijk is en geen extra downloads vereist: iedereen op Telegram kan Button in een kwestie van seconden gaan gebruiken. Het biedt ook de mogelijkheid om geld naar gebruikersnamen te sturen in plaats van naar wallet adressen.

Details blijven summier, maar Safanov vermeldde dat een probleem dat momenteel wordt besproken, het gebruikers mogelijk maakt om dezelfde login- en KYC-informatie te gebruiken voor zowel Telegram als Facebook. Updates over mogelijke integraties worden waarschijnlijk later dit jaar aangekondigd, mogelijk al in het derde kwartaal.

De sterke groei van Telegram in de afgelopen vijf jaar heeft de versleutelde berichtenservice gepositioneerd om een ​​veel gebruikt betaalplatform voor digitale assets te worden. Telegram heeft 350 miljoen gebruikers wereldwijd en 90% van de crypto houders gebruikt het netwerk.

CCO Rachael McCrary zei dat Button en Telegram een ​​aantal interesses delen, maar kon niet zeggen of er nog lopende discussies met het bedrijf waren. Button kondigde gisteren aan dat het met succes crypto fiat functionaliteit had toegevoegd, waardoor het voor Telegram-gebruikers gemakkelijker wordt om digitale activa met Amerikaanse dollars te kopen.

Met behulp van Telegram codering blijven Button betalingen privé van derden. “We willen graag geloven dat we gebruikers hebben, geen klanten”, legde Safanov uit. De wallet ondersteunt momenteel acht cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Stellar Lumens (XLM) en Litecoin (LTC). Het voegt ook het GRAM-token toe zodra deze openbaar verhandelbaar wordt met de langverwachte lancering van het Telegram Open Network (TON).

Button heeft een sterke aanhang ontwikkeld. De wallet heeft al meer dan 100.000 gebruikers sinds de lancering in Q4 2018, met 2000 die actief gebruik maken van het product, volgens CoinDesk. Safanov zegt dat de belangrijkste functie van Button het gemak van berichten en betalingen allemaal op één plaats is (de killer app voor blockchain). “Azië maakt al gebruik van op berichten gebaseerde betalingen”, legt Safanov uit, maar apps zoals WeChat en LINE zijn “te gecentraliseerd en te beheersen”.

Na maanden van geruchten gaf Facebook eindelijk toe dat het zijn eigen digitale valuta aan het ontwikkelen is. Bekend als ‘Globalcoin‘, wordt het ontworpen om gebruikers snel en eenvoudig middelen te bieden om waarde op hun platform te verzenden. Als de gesprekken goed verlopen kan Button de cryptocurrency van Facebook ook ondersteunen.

Het Cambridge Analytica schandaal toonde de slechte reputatie van Facebook op het gebied van de bescherming van de privacy van gebruikers. Weinigen verwachten dat GlobalCoin volledig permissionless of privé is. Door samen te werken met Zuckerberg kan Button Wallet het risico lopen te worden wat het wilde verslaan?