New York procureur generaal Letitia James maakte dinsdag een aankondiging over het bereiken van een schikking met iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex, en Tether, dat een juridische strijd van 22 maanden beëindigd.

Naast het betalen van een boete van $ 18,5 miljoen is het de twee aangesloten bedrijven verboden om handelsactiviteiten uit te voeren in de staat New York:

Deze bedrijven verdoezelden de echte risico’s waarmee investeerders werden geconfronteerd en werden beheerd door niet erkende en niet gereguleerde individuen en entiteiten die handelen in de donkerste hoeken van het financiële systeem. Deze week ondernemen we actie om de illegale activiteiten van Bitfinex en Tether te beëindigen in New York. Deze juridische acties geven een duidelijk signaal af dat we het hoofd zullen bieden aan de hebzucht van bedrijven, of deze nu afkomstig is van een traditionele bank, een virtueel valuta handelsplatform of een ander type financiële instelling.

Bitfinex en Tether hebben geen enkele fout toegegeven.

“Tether gelovers” in ongeloof

Zoals eerder gemeld, heeft de New York AG Bitfinex in april 2019 aangeklaagd, waardoor de markt voor cryptocurrency tijdelijk crashte. James beschuldigde Tether ervan $ 850 miljoen te hebben geleend aan de aangesloten beurs om het verlies te dekken met betrekking tot mislukte betalingsprovider Crypto Capital.

De rechtszaak voegde meer brandstof toe aan de langlopende samenzweringstheorie over Tether die zijn tokens uit het niets creëert om de Bitcoin markt te manipuleren en een van de onuitputtelijke bronnen van angst, onzekerheid en twijfel (FUD) in de industrie wordt. Deze ongegronde beschuldigingen waren actief gepusht door enkele van de meer uitgesproken cryptocurrency critici, waaronder Nobelprijswinnaar Nouriel Roubini.

Tether advocaat Charles Michael onthulde dat de informatie over de reserves van de stablecoin uitgever op vrijwillige basis werd vrijgegeven:

We stelden voor dat we als onderdeel van de schikking, zowel aan het kantoor van de procureur generaal als aan het publiek, aanvullende informatie over de reserves van Tether op kwartaalbasis openbaar zouden maken.

In zijn verklaring kondigt Tether aan dat het kantoor van de AG geen enkel bewijs heeft gevonden dat USDT tokens niet worden ondersteund door de dollarreserves van Tether:

In tegenstelling tot online speculatie, was er na twee en een half jaar geen bevinding dat Tether ooit tethers had uitgegeven zonder ondersteuning, of om cryptoprijzen te manipuleren.

Bitcoin steeg in slechts enkele minuten met meer dan 7,6 procent op de Bitstamp beurs nadat de schikking openbaar was gemaakt.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).