Investeerders die het geluk hadden om $1.000 van bepaalde cryptocurrencies te kopen, zouden hun portefeuille in maanden met een marge van 100x hebben uitgebreid.

Het spelen van “wat als” is een gevaarlijk spel, vooral als het op beleggen aankomt. Soms kan het echter behoorlijk intrigerend zijn om te bekijken wat er had kunnen gebeuren als beleggers een bepaalde investering hadden gedaan. De zeer volatiele cryptocurrency markt kan een aantal indrukwekkende scenario’s opleveren. Bijvoorbeeld, $ 1.000 in Solana stoppen op 1 januari 2021, zou hebben geresulteerd in bijna $ 140.000 vandaag.

Het veranderende cryptocurrency landschap gedurende een jaar

Het is veilig om te zeggen dat het afgelopen jaar of zo enorm bullish is geweest voor de cryptocurrency industrie. Een korte blik op het landschap in september vorig jaar laat zien dat de gehele marktkapitalisatie ruwweg $300 miljard was. Vandaag is het meer dan $ 2 biljoen, zelfs na de recente marktcrash die miljarden wegvaagde – in feite verdampte het in slechts een paar uur meer dan wat de kapitalisatie een jaar geleden was.

Bitcoin, het grootste digitale activum, heeft zijn waarde naar nieuwe hoogten zien schieten nu het van verschillende kanten wordt overgenomen. Eerder dit jaar overschreed het de $60.000 per munt, en de eigen marktkapitalisatie was ruim boven de $1 biljoen.

Terwijl BTC inderdaad de aanval heeft geleid in termen van winsten, hebben sommige andere – minder bekende altcoins (tot voor kort, tenminste) – aanzienlijk beter gepresteerd dan hun leider. Als we kijken naar het jaar tot nu toe, hebben sommige alts verbazingwekkende rendementen geboekt.

Dat is het geval met tokens als Solana (SOL), Fantom (FTM), Polygon (MATIC), Terra (Luna), Cardano (ADA), en vele anderen. Bijgevolg is het de moeite waard om te bekijken wat een potentiële investering in een van deze munten vandaag waard zou kunnen zijn – iets meer dan negen maanden later.

Wat zou er kunnen gebeuren?

Crypto analytics bedrijf – Coin98 Analytics – illustreerde onlangs deze gegevens en classificeerde de bovengenoemde blockchain projecten als “verborgen juweeltjes.”

Ethereum ging dit jaar in op iets meer dan $700. Het feit dat het de thuisbasis is van veel DeFi en NFT projecten, evenals tal van stablecoins, verhoogde de eetlust voor zijn originele cryptocurrency. Laten we de aanstaande overgang naar ETH 2.0 niet vergeten. Als gevolg hiervan schoot de prijs van ether omhoog tot boven de $4.400 voor een nieuwe ATH, slechts vijf maanden na de start van het jaar.

Bitvavo

Ondanks een terugval, zou een investering van $1.000 in ETH op 1 januari van dit jaar geresulteerd hebben in een ROI van meer dan 4x. Een identieke toewijzing in andere projecten zoals Binance Coin zou ruwweg $11.000 hebben opgeleverd, in Cardano – $14.000, in Luna – iets minder dan $50.000, en in MATIC – $80.000, laat de grafiek zien.

Twee van de vermelde tokens zouden een ROI van meer dan 100x hebben gehad – FTM en SOL. De infographic laat zien dat Solana, die volledig heeft geprofiteerd van de NFT-rage, bijna $140.000 zou hebben teruggebracht voor de gelukkige investeerders die op 1 januari $1.000 in het token stopten.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.