Multi platina platen producent koopt Bitcoin en wordt door Pomp verwelkomd in de club.

Murda Beatz, bekend van zijn populaire muzieksamenwerkingen met Drake, Nicki Minaj, Travis Scott en anderen, heeft wat Bitcoin voor zichzelf gekocht.

Beatz maakte het nieuws bekend aan zijn 283.200 volgers op Twitter en “groette” hiphopartiest Jermane Prime en Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano als zijnde een belangrijke rol bij het maken van de aankoop.

Anthony Pompliano (ook bekend als Pomp) feliciteerde hem met het worden van de nieuwste Bitcoiner en vroeg zijn volgers om hem te verwelkomen – wat ze met plezier deden.

Murda Beatz (Shane Lee Lindstrom) is een Canadese producer die heeft gewerkt aan acht Grammy genomineerde albums met onder meer Cardi B, Travis Scott, Nipsey Hussle, en hij produceerde Drake’s grote hit ‘Nice for What’ een nr. 1 op de Billboard Hot 100 gedurende 8 weken.

De crypto-industrie trekt al lang de interesse van beroemdheden. In 2013 kondigde Snoop Dogg plannen aan om zijn albums in BTC te verkopen.

Tijdens de ICO-rage in 2017 onderschreven beroemdheden als Paris Hilton en Floyd Mayweather nieuwe munten die op dat moment verschenen, hoewel beide projecten van minder dan geweldige kwaliteit bleken te zijn.

Gwyneth Paltrow is een andere beroemde beroemdheid die voor Bitcoin pleit. Ze was zelfs de adviseur bij de Bitcoin wallet, Abra.

Crypto wekte ook interesse van tech-investeerder en acteur Aston Kutcher die samen met miljardair Mark Cuban investeerde in UnikoinGold. De startup achter Unikrn token kreeg vorige maand echter een boete van $ 6,1 miljoen van de SEC voor het overtreden van effectenwetten. De acteur investeerde ook in BitPay, een Bitcoin betalingsdienst aanbieder.

Voormalig UFC-vechter Ben Askren tweets regelmatig over crypto en ondersteunde de laatste Bitcoin-halvering door letterlijk zijn naam op Twitter te veranderen in “Bitcoin Halving 13 mei”.

Door de jaren heen is Bitcoin er ook in geslaagd om van bepaalde sceptici bulls te maken. In een van deze gevallen kocht business intelligence bedrijf MicroStrategy onlangs voor $ 425 miljoen aan Bitcoin, nadat CEO Michael Saylor had gezegd dat de “dagen van Bitcoin geteld” waren in 2013.

De crypto ruimte is nog ver verwijderd van de reguliere acceptatie, dus de betrokkenheid van beroemdheden helpt de aandacht te trekken van mensen die anders misschien niets over crypto horen.