De wereldberoemde klokkenluider merkt op dat Bitcoin aanzienlijk hoger handelt ondanks een “gecoördineerde wereldwijde campagne” om het te ondermijnen

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft in zijn recente tweet commentaar geleverd op de veerkracht van Bitcoin.

De voormalige onderaannemer van de National Security Agency die zeer geheimzinnige documenten lekte over de massasurveillanceprogramma’s van de overheid, is van mening dat China’s strengste cryptocurrency-verbod tot nu toe de Bitcoin alleen maar sterker heeft gemaakt.

Zoals gemeld, is de hashrate van Bitcoin erin geslaagd om volledig te rebounden van de Chinese overheid vrijwel alle cryptocurrency miningactiviteiten eerder dit jaar. De prijs van de grootste cryptocurrency overschreed ook de grens van $ 49.000 op 3 oktober.

Snowden, die afgelopen oktober permanente verblijfsrechten in Rusland kreeg, twitterde beroemd over het kopen van Bitcoin in maart 2020 nadat het vlaggenschip van de cryptocurrency meer dan 50 procent was gecrasht op “Zwarte Donderdag”.

De 38-jarige klokkenluider merkt op dat de cryptocurrency sindsdien een vertienvoudiging heeft doorgemaakt, ondanks “een gecoördineerde wereldwijde campagne” om de groei van cryptocurrencies te ondermijnen.

Het eind is nog niet in zicht

Gezien Bitcoin’s stellaire track record van heropstanding, lijkt het misschien alsof overheden al met een witte vlag zwaaien.

Bitvavo

Toch gelooft Snowden dat crypto nog niet uit de problemen is.

In zijn antwoord op een Twitter-gebruiker die beweert dat overheden “het onvermijdelijke uitstellen”, zegt hij dat het “pas voorbij is als het voorbij is”, wat impliceert dat overheden uiteindelijk Bitcoin zouden kunnen verbieden zoals ze goud hebben verboden.

In 1933 verbood president Franklin Delano Roosevelt het bezit van goud. Het verbod werd pas ingetrokken toen president Gerald Ford in 1971 een goudvoorvechter op tv zag die hem ervan overtuigde een einde te maken aan de onnodige beperking.

Zoals eerder gemeldd, zei de legendarische hedgefondsmanager Ray Dalio onlangs dat er een goede kans was dat de overheid Bitcoin zou verbieden, net zoals ze ooit goud verbood.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.