Belangrijkste punten:

  • dYdX, een populaire derivatenbeurs, zal een nieuwe blockchain ontwikkelen op het Cosmos netwerk en er naar uitbreiden.
  • De beurs heeft nog niet besloten wat er met de huidige versie op StarkEx zal gebeuren.

dYdX, een populaire crypto derivatenbeurs, heeft een belangrijk plan onthuld om uit te breiden naar zijn eigen Cosmos gebaseerde blockchain als onderdeel van de dYdX V4 update. Deze beslissing markeert een uitbreiding buiten het Ethereum ecosysteem.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Opgericht in 2018 is dYdX momenteel de grootste gedecentraliseerde derivatenbeurs met een handelsvolume van meer dan $600 miljoen in de laatste 24 uur, volgens CoinGecko gegevens. De beurs werkt momenteel op StarkEx, een Ethereum Layer 2 schalingsnetwerk ontwikkeld door Starkware.

In een aankondiging van woensdag kondigde dYdX Trading, het ontwikkelteam achter dYdX, plannen aan om een eigen keten op te zetten met behulp van de Cosmos SDK. Dit is een software development kit die gebruikt wordt door projecten in het Cosmos ecosysteem.

“Het ontwikkelen van een gedecentraliseerd, off-chain orderboek en matching engine en het overgaan van Ethereum naar een dYdX-specifieke keten als een belangrijk DeFi protocol is nog erg ongetest, maar we geloven dat het het dYdX ecosysteem de beste kans geeft op een netwerk dat op lange termijn een concurrerende productervaring kan bieden met gecentraliseerde beurzen,” zei dYdX oprichter Antonio Juliano.

dYdX’s nieuwe keten zal helpen het project meer gedecentraliseerd te maken en gecontroleerd te worden door een gedistribueerde set validators, in plaats van door het stichtende team alleen, zo luidde de aankondiging. Verwacht wordt dat de lancering in de komende maanden zal plaatsvinden, voegde Juliano eraan toe.

Adverteren op crypto-gids.nl? KLIK HIER

Gevraagd naar plannen voor dYdX’s bestaande versie op StarkEx, vertelde een woordvoerder van dYdX aan de Block dat het nog geen beslissing heeft genomen. “We beraden ons nog over wat er zal gebeuren met het bestaande V3 systeem dat op Starkware gebouwd is,” zei de woordvoerder.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.