Maar liefst 415 miljard dollar aan investeringen zou in cryptocurrencies kunnen vloeien als nieuwe wetten voor Duitse Spezialfondsen van kracht worden.

Vanaf 2 augustus 2021 mogen Duitse institutionele fondsen tot 20% van hun activa in cryptocurrencies aanhouden, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een bredere mainstream-acceptatie van Bitcoin (BTC) en andere crypto-activa door de pensioenfondsen van het land.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Zoals Bloomberg meldt, wijzigt de nieuwe wet de vaste investeringsregels voor Spezialfondsen, ook bekend als speciale fondsen, die alleen toegankelijk zijn voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Spezialfondsen beheren momenteel ongeveer 2,1 biljoen dollar, of 1,8 biljoen euro, aan activa.

Tim Kreutzmann, die werkt voor de Duitse vereniging van beleggingsfondsen BVI, vertelde Bloomberg dat de meeste fondsen aanvankelijk waarschijnlijk ver onder de 20%-grens zullen blijven, en legde uit:

“Aan de ene kant hebben institutionele beleggers, zoals verzekeraars, strenge wettelijke eisen voor hun beleggingsstrategieën. En aan de andere kant moeten ze ook willen investeren in crypto.”

De nieuwe regel, die begin juli werd aangenomen, vertegenwoordigt een belangrijke evolutie in de manier waarop Duitse wetgevers digitale activa besturen. De Duitse federale financiële toezichthouder, beter bekend als BaFin, blijft aandringen op voorzichtigheid met betrekking tot beleggen in digitale activa. Tegelijkertijd moedigt de financiële waakhond blockchain-innovatie in het land aan.

Bitvavo

Duitsland is in 2019 voor het eerst begonnen met een uitgebreide blockchainstrategie, waarbij 44 adoptiemaatregelen worden bevorderd die eind 2021 gerealiseerd moeten zijn. De nieuwe aanpak van blockchain en crypto introduceerde ook maatregelen die het voor beleggers gemakkelijker zouden maken om toegang te krijgen tot digitale beleggingen.

De natie is ook een toonaangevende markt geworden voor cryptocurrency exchange traded products, of ETP’s. Zoals Cointelegraph meldde, is uitgever van beleggingsproducten 21Shares een partnerschap aangegaan met de Duitse makelaardij comdirect om cryptogerichte ETP’s aan bijna 3 miljoen klanten aan te bieden.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.