Duits platform komt met één rekening voor euro’s en cryptocurrency

//Duits platform komt met één rekening voor euro’s en cryptocurrency

Duits platform komt met één rekening voor euro’s en cryptocurrency

Voor het eerst is het mogelijk om valuta en cryptocurrency via één gereguleerd platform te beheren. Het idee komt van de Duitse blockchain bankenservice Bitwala die de nieuwe dienst in november gaat lanceren. Het haalde ruim vier miljoen euro op met een fundraiser om het project verder te ontwikkelen.

De revolutionaire nieuwe rekening heeft al 30.000 klanten aangetrokken die er over twee maanden direct gebruik van willen maken meldt CCN. Via het Duitse bedrijf is straks mogelijk een cryptowallet samen te voegen met een klassieke rekening bij de bankenpartner van Bitwala. Daardoor is het een optie om de vaste lasten te betalen met crypto’s zonder ze eerst te verkopen voor euro’s. Of met jouw in klassieke valuta uitbetaalde loon direct te gaan handelen in cryptocurrency via het platform. De rekening valt onder de Duitse wet en rekeninghouders zijn verzekerd tot 100.000 euro. Bitwala wordt gecontroleerd door de Duitse financiële waakhond BaFin en de Bundesbank.

De Duitse crypto start-up was tot nu toe vooral bezig om betalingen in euro’s te verwerken via haar blockchain systeem. Zo heeft het in de afgelopen jaren 100 miljoen euro aan transacties verwerkt voor zo’n 80,000 klanten. Bitwala werd drie jaar geleden gelanceerd en een van haar belangrijkste doelen is het samenbrengen van traditionele valuta met digitale munten op een veilige manier.

Afbeelding: Marco Verch (CC BY 2.0) via Flickr

Bron Degeldpers

By |2018-09-26T13:24:45+00:00september 27th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie