Dubai plant lancering van blockchain betalingen via cryptocurrency van de overheid

//Dubai plant lancering van blockchain betalingen via cryptocurrency van de overheid

Dubai plant lancering van blockchain betalingen via cryptocurrency van de overheid

In berichtgeving van gisteren 9 oktober werd bekendgemaakt dat inwoners van Dubai voortaan met de op blockchain-gebaseerde digitale munt emCash kunnen betalen. emCash is ontwikkeld door de overheid van Dubai en zal kunnen worden gebruikt voor allerlei betalingen nodig in het dagelijks leven; van tuïtie en rekeningen tot simpele winkelaankopen.

Het kredietinformatiebureau van de United Arab Emirates (UAE), emCredit, hoopt de adoptie van de munt te stimuleren door point-of-sale (PoS) apparaten beschikbaar te stellen in alle overheidswinkels in Dubai. Deze PoS-aparaten zullen ook beschikbaar zijn in winkels binnen de UAE dankzij een partnerschap met blockchain-betalingsservice Pundi X.

emCash is dus ontwikkeld als een digitaal equivalent van de dirham; de fiat valuta van de UAE. De digitale munt zal dusdanig ook gekoppeld zijn aan de dirham. Voor Dubai past het uitbrengen van emCash binnen haar doel om de stad neer te zetten als een technologische hub. Een woordvoerder van emCredit voegde hieraan toe:

Om de eerste stad te zijn die een blockchain betalingsoplossing aanbiedt aan haar inwoners is een groots moment voor Dubai. Het uitrollen van de nieuwste technologieën zoals blockchain is een hoofdprioriteit en brengt vele voordelen voor onze burgers in de vorm van gemak en veiligheid voor zowel klanten en handelaren in heel Dubai.

Inwoners van de UAE zullen de digitale munt kunnen gebruiken via een smartphone app genaamd ‘emPay’. De blockchain achter de munt is hierbij ook compatibel met gedeelde ledgers zodat transacties direct kunnen worden vastgesteld. emCredit CEO Muna Al Qassab legde uit dat het gezag omtrent de betalingen gedeeld is en niet tot een enkel persoon gelimiteerd zal zijn.

Het emCash ecosysteem met zowel de PoS-apparaten, de blockchain en de app zullen verder worden ontwikkeld en getest voordat ze gekeurd zullen worden door de overheid aan het einde van dit jaar.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-11T04:36:30+00:00oktober 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie