2021 was een jaar van crashes voor Bitcoin, waardoor zelfs experts onzeker werden over wat de koningsmunt hierna zou kunnen doen.

Nu 2022 dichterbij komt, sprak beleggingsexpert Anthony Pompliano met Bitcoin Stock-to-Flow-modelmaker Plan B. Ze bespraken Bitcoin-prijzen, of de markt bearish zou worden, en Plan B’s persoonlijke strategieën voor het analyseren van Bitcoin.

Prijsvoorspelling

Na de recente crash van Bitcoin als gevolg van China FUD, was het voor Pompliano niet meer dan logisch om Plan B te vragen naar zijn voorspelling van de Bitcoin-prijs.

Plan B zei,

“…dus ik denk dat we aan het eind van het jaar boven de 100.000 dollar zullen zitten, boven de 135.000 dollar, en dan zullen we blijven groeien, misschien richting de stock-t0-flow model targets 288 [duizend dollar] of zelfs daarboven. Het zou me zelfs niet verbazen als we in Q1 of Q2 volgend jaar koersen van driehonderd, vierhonderd, vijfhonderdduizend dollar zien…”

Hij suggereerde dat sommige van deze latere prijspieken te wijten zouden zijn aan “FOMO”-transacties.

Bovendien gaf Plan B toe dat hij een “full bull” was, maar dat hij “vrij zeker” was van het veranderen van bull naar bear in de toekomst. Hij beweerde echter dat hij niet klaar was om deze verandering formeel bekend te maken, voor het geval hij een bearmarkt zou veroorzaken.

Uiteindelijk concludeerde hij,

“Ik denk wel dat er een crash zal komen en die zou even groot kunnen zijn als de crashes die we in het verleden hebben gezien. We hebben drie crashes van 80% gehad en ik zie geen reden waarom we er niet nog een zouden kunnen krijgen…”

Bitvavo

Andere indicatoren

Toen Pompliano Plan B vroeg naar de invloed van nieuws op het S2F model, gaf de pseudonieme expert toe dat hij belangrijke nieuwsontwikkelingen in de gaten hield. Dit was omdat hij voelde dat regelgevende besluiten ook van invloed waren op de prijs van Bitcoin.

Plan B verduidelijkte echter dat nieuwsgebeurtenissen geen deel uitmaakten van het S2F-model. Hij maakte ook duidelijk dat hij CNN, Bloomberg of de Wall Street Journal niet leest als het gaat om Bitcoin-berichtgeving.

Plan B legde uit,

“Ik denk echt dat we nog minstens één cyclus te gaan hebben in de stock-to-flow voorspelling. Dus ja, dat zou Bitcoin in het bereik van een miljoen tot vijf miljoen dollar brengen en ik geloof echt dat we daar komen.”

Desondanks waarschuwde de analist kijkers dat het S2F-model zijn nauwkeurigheid zou verliezen na de volgende halvering.

Een cyclus van vier jaar of niet?

Plan B bevestigde dat hij gelooft in de Bitcoin-cyclus van vier jaar: exponentiële hoogtepunten, correctie, accumulatie, en voortzetting. Niet alle experts zitten echter op dezelfde golflengte. Bitcoin on-chain analist Willy Woo gaf in de What Bitcoin Did podcast toe dat hij dacht dat Bitcoin “volwassen” aan het worden was.

Verder had Woo ook verklaard,

“De cyclus is geen cyclus in mijn ogen.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.