Doet IJsland afstand van haar Bitcoin-mining industrie?

//Doet IJsland afstand van haar Bitcoin-mining industrie?

Doet IJsland afstand van haar Bitcoin-mining industrie?

De crypto-industrie in IJsland gaat verschuiven van crypto-mining naar pure blockchain-bedrijven. Althans, zo voorspellen een aantal experts uit de IJslandse crypto-wereld in een interview met nieuwssite Red Herring.

Crypto-mining was erg populair in IJsland, mede dankzij een lage PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) die aangeeft dat het stroomverbruik veel efficiënter is dan in de rest van Europa. Dat gegeven trok veel internationale mining-bedrijven zoals Genesis en BitFury naar het land. Tevens was er in IJsland veel interesse in Bitcoin na de financiële crisis in 2008 toen Ijsland’s nationale munt, de kroon, 60% van haar waarde verloor. Toen Bitcoin dit jaar sterk in waarde daalde werd er gevreesd dat de Bitcoin-mining industrie in IJsland zou instorten.

Halldór Jörgensson, voorzitter van het Borealis Datacenter in Reykjavik, vertelt in het interview met Red Herring dat de crypto-industrie in IJsland aan het veranderen is.

De vraag is aan het verschuiven in de richting van pure blockchain-bedrijven. Je zou kunnen zeggen dat de Bitcoin-golf, de grote vraag naar Bitcoin, ons heeft geholpen om heel snel uit te breiden, omdat er echt agressieve en geïnteresseerde partijen waren die dingen voor elkaar wilden krijgen en we slaagden erin om de uitbreidingen door te voeren. We zijn ervan overtuigd dat het hele Bitcoin-gedoe is gedaald tot een niveau dat niet zo uitbundig is als een jaar geleden. We geloven dat er een nieuwe golf zal komen die gebruik zal maken van de infrastructuren die zijn opgebouwd tijdens de Bitcoin-mijn fase.

Aldus Jörgensson. In ijsland staan vijf van ‘s werelds grootste crypto-mining bedrijven. Het bedrijf Genesis zou de grootste stroomafnemer van het land zijn. Vorige maand gebruikte Dr. Katrina Kelly-Pitou IJsland nog als positief voorbeeld van crypto-mining gezien het land op bijna 100% hernieuwbare stroom draait.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-24T07:14:38+00:00september 24th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie