De oprichter van Terra heeft plannen voorgesteld voor een nieuwe blockchain na de UST tragedie.

Het nieuwe plan omvat een netwerk fork die de blockchain in twee delen zal splitsen.

De nieuwe blockchain zal verder gaan zonder de UST stablecoin en zal voorrang geven aan ontwikkelaars.

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen week bij het loskoppelen van TerraUSD (UST) van de US dollar, geeft de oprichter van Terra het project niet op. Hij stelt een fork voor om het Terra ecosysteem in leven te houden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Terra Ecosysteem reddingsplan

Do Kwon, de in opspraak geraakte oprichter van de Terra heeft een nieuw plan voorgesteld om de Terra blockchain draaiende te houden. Onder de naam Terra Ecosystem Revival Plan 2, wil Do Kwon de Terra-keten “forken naar een nieuwe blockchain” zonder de UST stablecoin. Volgens zijn plan zal de oude blockchain de naam ‘Terra Classic’ dragen, terwijl de nieuwe blockchain Terra (LUNA) zal heten.

Do Kwon stelt dat “Terra meer is dan $UST” en de moeite waard is om te redden vanwege het snelgroeiende ecosysteem. Hij merkt op dat het ecosysteem honderden ontwikkelaars telt die werken aan verschillende interessante projecten die de vorm van DeFi zouden kunnen veranderen. Het grote aantal installaties en het sterke merk achter de naam Terra vormen een deel van de reden waarom Do Kwon Terra in leven wil houden.

Het reddingsplan zal geen algoritmische stablecoin meer hebben en de TFL wallet zal “verwijderd worden op de whitelist voor de airdrop” die van Terra een community-owned chain zal maken. Als het voorstel wordt aangenomen, zal LUNA worden ge-airdropped aan stakers en app-ontwikkelaars, waarbij de laatstgenoemden een groot deel van de token-distributie zullen krijgen.

“Wij geloven dat deze token distributie, in aanvulling op de beste inspanningen van de Luna Foundation Guard (LFG) om $UST houders heel te maken, het beste de variërende belangen en tijd voorkeuren van elke stakeholder groep oplost,” schreef Do Kwon.

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

Do Kwon’s voorstel voor een vork vertoont gelijkenissen met Ethereum’s vork in 2017 die leidde tot de creatie van twee blockchains – Ethereum en Ethereum Classic. Destijds werd de code voor de DAO, de belangrijkste gedecentraliseerde organisatie, gehackt waarbij puristen besloten te kiezen voor Ethereum Classic en anderen het voorbeeld volgden van Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum.

“Beide ketens zullen naast elkaar bestaan,” zei Kwon. In zijn eerste voorstel probeerde de oprichter nog steeds het ecosysteem te beschermen door zich te richten op de herverdeling van penningen aan ontwikkelaars en andere belanghebbenden, zonder melding te maken van een vork.

Terra’s ecosysteem kreeg rake klappen nadat zijn algoritmische stablecoin, UST, losgekoppeld werd van de dollar, waardoor Luna in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Van een hoogtepunt van $119,18, viel Luna naar een dieptepunt van $0,00001675 binnen enkele dagen na het nieuws van de ontkoppeling van UST.

De Terra community zal op 18 mei beslissen of het voorstel van Kwon al dan niet wordt aangenomen, en als de stemming doorgaat, zal de implementatie op 28 mei plaatsvinden. “Laten we het samen weer opbouwen” smeekte hij, terwijl Dogecoin’s oprichter, Billy Markus Kwon adviseerde om de crypto industrie volledig te verlaten.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.