Dit zijn China’s rijkste cryptocurrency ondernemers

//Dit zijn China’s rijkste cryptocurrency ondernemers

Dit zijn China’s rijkste cryptocurrency ondernemers

De Chinese (financiële) nieuwsorganisatie Hurun brengt jaarlijks een lijst met de rijkste personen in China uit; de China Rich List. Dit is een catalogus van personen in China die meer dan 2 miljard yuan (€180 miljoen). Verschillende cryptocurrency ondernemers zijn dit jaar in de lijst van de financiële elite in China terecht gekomen. 

13 ondernemers

In de nieuwe lijst van rijke mensen in China zijn 13 ondernemers wiens bedrijf in verband staat met het minen en/of handelen van cryptocurrency. Onder andere de mede oprichter van Bitmain Technologies, Micree Zhan Ketuan, staat in de lijst van top 100 rijkste mensen in China. Geschat komt zijn vermogen op 29,5 miljard yuan (€2.1 miljard) uit. Ook Wu Jihan, die mede-oprichter van Bitmain is staat in de lijst met een geschatte waarde van 16,5 miljard yuan (€2 miljard). Ook Li Xiaolai, één van de grote Bitcoin (BTC) investeerder staat in de lijst. Zijn vermogen wordt op 7 miljard yuan (€865 miljoen).

Bitmain

Bitmain is in de afgelopen periode vaak in het nieuws geweest en is flink gegroeid als organisatie. Zo heeft Bitmain afgelopen maand de Bitcoin Cash Wallet Telescope overgenomen en bezit het bedrijf ongeveer 6% van het totale contante geld van Bitcoin. Het bedrijf is gewaardeerd op een bedrag van $12 miljard (€10.3 miljard) en heeft ruim $1 miljard (€860 miljoen) verdiend in het eerste kwartaal van 2018.

Bron Newsbit

By |2018-10-12T07:50:55+00:00oktober 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie