Na het ondergaan van een enorme crash die de cryptocurrency gemeenschap schokte, is de Terra (LUNA) token getuige van een pompende activiteit omdat een deel van de beleggers wedt op de wederopstanding van de munt.

LUNA is een token dat naast de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) is ontwikkeld door Terraform Labs om zijn koppeling van $1 te behouden. Tussen 9 mei en 14 mei verloor UST zijn waarde met 85% door van $1 naar $0,15 te dalen.

UST 30-daagse prijsgrafiek. Bron: CoinGecko
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Luna is gecrasht door de link met UST, die eerder deze week is ontkoppeld van de dollar en onder de één cent is gezakt. De prijs van LUNA verloor zijn waarde met 99% en dook van $62 op 9 mei naar minder dan een cent op 14 mei.

LUNA 30-daagse prijsgrafiek. Bron: CoinGecko

Tegen de tijd van de pers, was LUNA 364% gestegen in de laatste 24 uur handel op $ 0,0004, volgens Coingecko.com. Op een gegeven moment had het token 2.000% gewonnen, ondanks de algemene cryptocurrency markt die in een volatiele staat handelt.

This image has an empty alt attribute; its file name is 86830888-d35a-4fee-8679-7e700a1ad5d0.jpeg
LUNA 24 uur koersgrafiek. Bron: CoinGecko

Er kan worden aangenomen dat de pompactiviteit te wijten is aan moeilijkheden bij het shorten van LUNA, gezien het feit dat de margehandel werd opgeschort door de belangrijkste beurzen zonder tekenen van hernotering.

Het scenario creëert een perfecte omgeving voor het token om in waarde te stijgen met short posities die grote bedragen lenen met de bedoeling om het short te verkopen tegen een bepaalde prijs.

Terra’s oprichter biedt excuses aan

De pomp viel ook samen met Terra’s oprichter Do Kwon die een verontschuldiging uitbracht aan investeerders en de algemene LUNA gemeenschap.

Via zijn Twitter-account verklaarde Kwon dat hij niet had geprofiteerd van de crash, in tegenstelling tot andere crypto-zwendel waarbij oprichters enorme winsten maken voordat de activa hun waarde verliezen.

In reactie op de crash heeft het Terraform Lab besloten om de blockchain opnieuw op te starten, waarbij sommige investeerders hopen winst te maken uit de crash.

Sommige crypto waarnemers en investeerders vergelijken Terra nu met meme munten zoals Shiba Inu, die in 2021 een aanzienlijke waardestijging registreerde. Door de paniek van de ineenstorting van Terra, bestaat de vrees dat cryptocurrencies zoals SHIB hetzelfde lot kunnen ondergaan door een gebrek aan echte use cases en dominantie door walvissen.

In de nasleep van Terra’s crash is ook gebleken dat Kwon een geschiedenis heeft van mislukte stablecoins, waaronder Basis Cash dat gekoppeld zou worden aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin haalde het echter niet na een handel onder de $1.

Ironisch genoeg voorspelde Kwon acht dagen voor de crash van LUNA in een interview met de Amerikaans-Canadese schaakster Alexandra Botez dat 95% van de bedrijven die de cryptoruimte betreden, zullen sterven, waarbij hij opmerkte dat “er ook vermaak zit in het kijken naar bedrijven die ook sterven”.

Over het algemeen heeft de ineenstorting van LUNA een impact gehad op verschillende klassen van beleggers die hun geld in uren zagen weggevaagd. Zoals gerapporteerd door Finbold, populaire Britse YouTuber KSI, ook bekend als JJ Olatunji’s $ 2,8 miljoen LUNA investering werd weggevaagd tot minder dan $ 1.000.

Coinbase schrapt Terra tokens

Na de crash zijn beurzen nu bezig met het verwijderen van de Terra-activa uit het ecosysteem, waarbij Coinbase als nieuwste entiteit naar voren is gekomen. In een blog post, verklaarde Coinbase dat het de handel in UST en WLUNA op 27 mei 2022 zal opschorten. De opschorting zal Coinbase, Coinbase Pro, en Coinbase Exchange beïnvloeden.

De desintegratie van het ecosysteem van Terra heeft ook geleid tot veiligheidszorgen met betrekking tot Kwon’s familie. Volgens berichten heeft Kwon’s vrouw politiebescherming gezocht nadat een onbekende aanvaller in haar appartement had ingebroken en naar Kwon had gevraagd. Ze staat momenteel onder noodbescherming van de politie.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.