Dit investeringsbureau ziet de eerste tekenen van een volwassen markt voor cryptomunten

//Dit investeringsbureau ziet de eerste tekenen van een volwassen markt voor cryptomunten

Dit investeringsbureau ziet de eerste tekenen van een volwassen markt voor cryptomunten

De waarde van bitcoin mag dan recent weer door de 7,500 dollar zijn gebroken, sinds het begin van dit jaar staat de koers ruim 45 procent lager. Zoals altijd bij dergelijke enorme fluctuaties zijn er ook hier winnaars.

Neem Grayscale Investments, een dochteronderneming van de Digital Currency Group geleid door Barry Silbert. Het bedrijf, dat begon in 2013, publiceerde recent haar eerste Digital Asset Investment report, en de resultaten zijn klinkend te noemen.

Volgens het halfjaarverslag verzamelde het investeringsvehikel 250 miljoen dollar (214 miljoen euro) aan nieuwe bezittingen gedurende de eerste zes maanden van dit jaar.

Bron: Grayscale

Grayscale beheert ruim 2 miljard dollar aan bezittingen en runt ook en aantal cryptofondsen voor bitcoin, XRP, bitcoin cash en ethreum.

Interesse in cryptomunten kwam dit jaar voor het eerst vanuit een meerderheid van insitutionele investeerders, namelijk 56 procent. Dat kan suggereren dat deze virtuele munten een eerste stap zetten om meer geaccepteerd te worden door conventionele financiële instellingen. Geen overbodige luxe voor een ‘product’ dat nog altijd lijdt onder een imago van onberekenbaarheid en enorme risico’s.

Plus een rapport van financieel onderzoeksbureau Autonomous NEXT wijst ongeveer in dezelfde richting. 300 crypto-gerelateerde fondsen investeren op dit moment in andere digitale bezittingen en Wall Street-partijen houden scherp in de gaten hoe de technologie achter cryptomunten toepasbaar kan zijn, bedrijven overnemend waar mogelijk.

 

Bron Business Insider

By |2018-07-19T08:06:12+00:00juli 19th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie