Ethereum is een van de best presterende crypto activa van het jaar en stijgt na een brute bearmarkt in 2018 en 2019 die de munt meer dan 90 procent omlaag bracht ten opzichte van het hoogste punt ooit.

Een belangrijke katalysator achter het herstel van Ethereum zijn instellingen die enorme hoeveelheden cryptocurrency verwerven, wat komt omdat de DeFi ruimte veel grip begint te krijgen.

Grayscale Investments bezit nu 2% van alle BTC en 2% van alle ETH

Volgens Barry Silbert, CEO van Digital Currency Group, heeft Ethereum Trust van Grayscale Investment in stilte twee procent van alle ETH in omloop verzameld sinds kort. Grayscale is een digitaal vermogensbeheer bedrijf dat eigendom is van DCG en dat ongeveer $ 6 miljard beheert voor institutionele klanten, zoals hedgefondsen en family offices.

Ethereum kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

CryptoSlate gegevens suggereren dat twee procent van alle in omloop zijnde ETH ongeveer 2,25 miljoen munten zijn, momenteel gewaardeerd op meer dan $ 800 miljoen.

Deze aankondiging komt nadat het bedrijf had aangekondigd dat het in de loop van het derde kwartaal voor $ 1,05 miljard aan deposito’s had geabsorbeerd, een record voor het bedrijf. $ 720 miljoen van dat kapitaal ging alleen naar Bitcoin.

Grayscale is niet de enige instelling die Ethereum verwerft.

Zoals eerder gemeld door CryptoSlate, zei hoofd van DTC Capital Spencer Noon dat institutionele interesse in DeFi zich voornamelijk manifesteert in investeringen in ETH, niet in daadwerkelijke “yield farming” -operaties of DeFi-munten zelf:

“Ik las op #DeFi na een gesprek met institutionele investeerders, fondsbeheerders, OTC-desks en FO’s in de afgelopen weken: de kudde komt eraan. Ze zijn enthousiast over DeFi, maar nieuw, dus kopen ze eerst $ ETH. “

Noon denkt echter wel dat investeerders met blootstelling aan Ethereum maar een belang in DeFi uiteindelijk “het risicospectrum opgaan” naar tokens zodra ze meer vertrouwd zijn met brancheconcepten en -protocollen.

De mooie toekomst van Ethereum

Deze massale ETH-accumulatie komt omdat de fundamentele trends van de cryptocurrency hebben gesuggereerd dat de munt een mooie toekomst voor zich heeft.

Spencer Noon deelde onlangs drie cruciale factoren die aantonen dat Ethereum sterker is dan ooit tevoren vanuit een on-chain en fundamenteel standpunt. Hij wees specifiek op de vergoedingen die door miners worden geïnd, het aantal op Ethereum gebaseerde contractoproepen en het dagelijkse aantal actieve adressen:

“L1 Gezondheid – fundamentele indicatoren voor de lange termijn tonen aan dat Ethereum aantoonbaar nog nooit zo gezond is geweest. 1. ETH overtreft BTC nu in totaal betaalde USD-vergoedingen 2. 115 miljoen contractoproepen in september, tegen 57 miljoen in juni 3. Dagelijkse actieve addr consequent meer dan 400.000. “

CFTC-voorzitter Heath Tarbert verklaarde onlangs ook dat hij oprecht “onder de indruk” was van Ethereum, “punt”. Hij voegde eraan toe dat als Bitcoin op e-mail lijkt, Ethereum kan worden gezien als iets dat lijkt op internet.