Vooruitzicht:

  • Bitcoin heeft een hoger dieptepunt gecreëerd en behield zijn bullish marktstructuur op de daily chart na een belangrijke close op 9 april.
  • De hourly chart laat zien dat bitcoin trending is binnen een oplopende driehoek (doorgaans bullish van karakter) met een potentiële koersstijging naar $ 5.885.
  • Een bullish divergentie heeft zich gevormd op de hourly chart, wat extra gewicht geeft aan de waarschijnlijkheid van een aankomende bullish uitbraak.

Bitcoin is erin geslaagd om verdere aanvallen van de bears af ​​te weren tijdens de handelssessie van 9 april.

De cryptocurrency handelt nu in een $ 100 range tussen $ 5,187 en $ 5,287 waardoor de prijs stevig boven de low van 4 april ligt en een hoger dieptepunt op de daily chart wordt gevormd.

De uurgrafiek ziet er ook gunstiger uit in de nieuwe dagelijkse handelsperiode (10 april), waarbij het stijgende momentum een ​​ondersteuning van meer dan $ 5.200 heeft behouden gedurende de afgelopen 24 uur, ondanks meerdere dalingen in zijn prijs.

Bitcoin lijkt nu klaar te zijn om verder te klimmen binnen de eerder besproken oplopende driehoek – meestal bullish indicatoren – met een gemeten doel gesteld op $ 5885 als BTC boven de bovenste trendlijn uitkomt bij $ 5.320- $ 5.350.

Uur grafiek

Dus hoe komen we aan het doel van $ 5.885? We kunnen de potentiële stijging ruwweg berekenen door de hoogte tussen A en B te meten (de bovenste weerstandslijn en de laagste prijsdaling binnen het patroon). Dat cijfer wordt vervolgens toegevoegd aan de bovenste weerstandslijn boven punt C op het moment van doorbraak, waardoor een nieuw cijfer als een prijsdoel wordt berekend.

Zoals te zien is, heeft ook een overdreven bullish divergentie vorm gekregen op de RSI, vastgelegd van 8 april tot 9 april, wat betekent dat een voortzetting van de prijs wordt ondersteund door de indicator op de uur grafiek.

Dag grafiek

De dag grafiek laat zien dat de bulls een hogere laag boven de rode kaars van april 4 hielden. Dat bewaarde gisteren de bullish marktstructuur boven de belangrijkste 100-periode en 200-periode voortschrijdende gemiddelden, die langzaam aan het convergeren zijn voor een bull cross.

Mochten deze twee lijnen bullish worden, dan zou een grotere koopdruk de norm worden met een nieuwe bull run op de kaarten.

De RSI laat een afwijking van de prijs zien, drukt lagere dieptepunten af ​​terwijl de prijs doorgaat met het afdrukken van hogere dieptepunten, wat aangeeft dat er meer bullish condities zijn voor ‘s werelds top crypto in marktwaarde.